Головна Новини Пара поблизу Тернополя не лише вбила зайця, але й їхали 4,5 км...

Пара поблизу Тернополя не лише вбила зайця, але й їхали 4,5 км через посіви озимини

Представники ГО «Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля”» разом із правоохоронцями тернопільського відділу поліції сьогодні встановили особи молодих людей, які влаштували погоню за зайцем, вбили його та відзняли все на відео.

Інформацію про жорстоке полювання на полях у Байківцях надали мисливці Тернопільщини, які побачили відеоролик в Instagram. Стало відомо, що на Великдень хлопець та дівчина гналися за зайцем-русаком полями Байковецької ОТГ, стріляли в нього, сміялися з безпорадності тварини, а згодом ще й оприлюднили у соцмережах відео свого кривавого полювання та його результат – повну каструлю м’яса.

Факт жорстокого вбивства тварини в період «сезону тиші» обурив представників «Скелі». Разом із правоохоронцями їм вдалося вийти на браконьєра. Горе-мисливцем виявився тернополянин Артур Коваленко, а «відеооператор» цієї нелюдської розправи над твариною – Ольга Олійник.

Представники ГО «Скеля» сьогодні вранці виїхали на поля у Байківці, аби оглянути цю територію та знайти докази, пише сайт “Тернополяни“.

– На полі Байковецької ОТГ ми з правоохоронцями знайшли чимало доказів. Виявилося, що браконьєр гнався автомобілем 4,5 км через посіви озимини, «перестрибував» машиною через своєрідні трампліни й навіть побив бампер. Ми знайшли й місце, де зайця добивали, там було багато слідів. Все зафіксували, склали акт. Потім поспілкувалися з батьком Артура Коваленка й пояснили, що хлопець, хоче чи не хоче, але таки має з’явитися до відділку поліції. Вже там горе-мисливець неохоче розповів, як відбувалося полювання й що потім трапилося з зайцем. Признався, що тварину вбив він. Разом із дівчиною вони приготували зайця-русака й з’їли його, а собаці віддали шкіру, – пояснив голова ГО Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» Андрій Об’єщик.  

У діях порушників вбачаються ознаки правопорушення, за яке передбачена ст.174 КУпАП (стрільба з вогнепальної чи холодної метальної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії або пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку). Тягне за собою накладення штрафу від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії і бойових припасів. Артур Коваленко також відповідатиме згідно статті 85 КУпАП – порушення правил полювання, заплатить він за незаконно впольованого зайця й відшкодує витрати за знищені посіви на полях.