Головна Новини Параолімпійський чемпіон з Тернополя отримуватиме президентську стипендію

Параолімпійський чемпіон з Тернополя отримуватиме президентську стипендію

Вихованець тернопільського «Інваспорту», майстер спорту України з біатлону міжнародного класу, чемпіон ХІІ зимових Паралімпійських ігор 2018 року з біатлону Тарас Радь отримуватиме президентську стипендію.

На офіційному сайті Президента України розміщено указ щодо призначення стипендій видатним спортсменам із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерам. Серед відзначених – 19-річний Тарас Радь. Йому призначили стипендію в сумі 15 тис. грн.

Торік Тарас став наймолодшим в історії України зимовим паралімпійським чемпіоном. На іграх у південнокорейському місті Пхьончхані 13 березня 2018 року він виборов четверту золоту медаль для України – у біатлоні і став наймолодшим паралімпійцем, пише Свобода.

Нагадаю, що за підсумками 2018 року колектив газети «Свобода» включив Тараса Радя до десятки найкращих спортсменів України. Вкотре підтвердити свої заслуги хлопець зможе на трасах чемпіонату світу з лижних перегонів та біатлону, який з 7 по 26 лютого відбудеться в канадському місті Принс Джордж.