Головна Новини Пам’ятник Козі незабаром прикрасить центральну площу Козови

Пам’ятник Козі незабаром прикрасить центральну площу Козови

Кращий макет майбутнього пам’ятника Козі, який у серпні встановлять в Козові, обрали організатори фестивалю «Коза-Фест». Конкурс на кращий символ містечка оголосили ще у березні. А в червні оголосили переможця. Ним став тернопільський скульптор Дмитро Пилип’як.

  • Оргкомітет фестивалю визначив переможця конкурсу ідей для встановлення скульптури Кози, – розповіли організатори конкурсу. – Ним став Дмитро Пилип’як, автор багатьох скульптурних композицій у Тернополі та інших містах. 5 червня грошова винагорода і грамота-подяка були вручені переможцю. Макет скульптури Дмтра Пилипяка також переданий в руки народних умільців, які виготовляють скульптуру в натуральний розмір. Думаємо, що фантазія майстрів також надасть свого шарму цьому проекту і скульптура стане родзинкою Козови. Дуже хочемо встигнути до Коза-Фесту, який відбудеться 13 серпня.

Автор найкращого макету зобразив козу, яка стоїть біля каменю з написом «Там, де коза ходить – добре земля родить». На шиї у неї рухомий дзвіночок, а поряд – на ліхтарному стовпі – покажчики відстані до інших населених пунктів, які пов’язані із цією твариною –  Козлова і Козівки. На суд організаторів конкурсу було подано ще інші ідеї. Одна з них зображала козу-годувальницю з козенятами, як символ достатку і процвітання, інша – відображала придуману легенду про попа з Козови, який прославився завдяки своїм козам. Та організатори конкурсу зупинили свій вибір на проекті Дмитра Пилип’яка. За свою ідею він отримав винагороду у розмірі п’ять тисяч гривень.