Головна Новини Очільник Тернополя увійшов у ТОП-10 рейтингу міських голів України

Очільник Тернополя увійшов у ТОП-10 рейтингу міських голів України

Очільник Тернополя Сергій Надал посів 10-те місце в Україні в рейтингу впливовості міських голів.  Відповідний рейтинг днями опублікувало українське видання «Кореспондент».

Під час дослідження 14 експертів оцінювали очільників 35-ти найбільших міст України за двома категоріями показників – це політична складова та економічна частина впливовості.

В ході оцінки політичної складової розглядалися наступні показники: наявність підтримки міською радою, конструктивні відносини з центральною виконавчою владою і головою ОДА, наявність групи підтримки в парламенті та медійність як загальнонаціональної фігури.

Друга група показників стосувалася оцінки економічної частини впливовості. Серед них: сума доходів міського бюджету, сума офіційних трансфертів з центрального та обласного бюджетів; розмір Громадського бюджету, доходи від податку на прибуток комунальних підприємств та доходи від податку на майно. Джерелом інформації стали вже прийняті місцевими радами міські бюджети на 2020 рік, які розглядалися в розрахунку на душу населення.