Головна Новини Офіційно про пожежу в дитячій лікарні

Офіційно про пожежу в дитячій лікарні

14.02.2018 о 18.15 – до оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС в області надійшло повідомлення про дим з підвалу Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні розташованої по вул. Клінічний.
Не гаючи часу, на місце події, по підвищеному номеру виклику, направлено 7 одиниці спеціальної пожежної техніки та 32 чоловік особового складу.
За лічені хвилини вогнеборці прибули за вказаним адресом та розвідкою встановили, що загорання виникло в підвальному приміщені одного із корпусів лікувального закладу, горіли матеріли в архівному приміщенні, орієнтовна площа пожежі 30 м. кв.
В наслідок значного задимлення приміщень, існувала загроза отруєння продуктами горіння пацієнтів та обслуговуючого персоналу лікувального закладу. З метою недопущення травмування, керівником гасіння пожежі, прийнято рішення, паралельно з ліквідацією загорання, провести евакуацію людей з будівлі. Всього пожежні, за допомогою спецзасобів, врятували 17 дітей, та вивили на свіже повітря 31 дитину та 60 дорослих.
Завдяки злагодженим діям пожежно-рятувальних підрозділів о 18:45 пожежу локалізували, а 19:30 повністю ліквідували.
Внаслідок пожежі травмувалася працівниця архіву 1948 року народження. Її з опіками пальців та ознаки отруєння чадним газом – шпиталізовано.
Керував гасінням пожежі начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей
Причини та матеріальні збитки – встановлюються