Головна Новини Осіння призовна кампанія завершилася

Осіння призовна кампанія завершилася

Осінній призов на строкову службу до лав Збройних сил України завершується. 22 та 23 листопада ще 40 молодих людей відправлять до Державної спеціальної транспортної служби. Усього з Тернопільщини восени мали відправити 400 юнаків в армію. У військкоматі зазначають, що виконати завдання було складно.
Були труднощі щодо цього, – повідомив підполковник Андрій Миськів, заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату по роботі з особовим складом. – Ми мали відправити близько 400 осіб. Людей мало, хоча ми їх знаходимо. Дуже низька явка призовників до військових комісаріатів на призовні комісії. А ті, хто з’явився перебувають на збірному пункті, проходять медичне обстеження, поглиблене медичне обстеження, тому що є багато скарг на стан здоров’я, і відбираємо здорових, придатних до військової служби, хлопців. Ще маємо направити 40 чоловік у Державну спеціальну службу транспорту. Є райони, які краще справляються з призовом: Лановецький, Підволочиський, Підгаєцький. Є райони, які не справляються: Бучацький і Монастирський не додали багато призовників, і ми вимушені перекривати їхню недодачу за рахунок інших районів.
Трохи краща ситуація із призовом в обласному центрі. Військовий комісар Тернопільського об’єднаного міського військкомату майор Микола Бойко розповів, що у них із поставленою задачею майже справилися. Разом з тим він зазначив, що це не знімає відповідальності із призовників, які мали з’явитися у військовий комісаріат за викликом чи без виклику, як написано у наказі президента. Оскільки частина призовників ігнорує ці вимоги, то перелік тих, хто не з’явився на призовні комісії передадуть в правоохоронні органи для надання правової оцінки їхнім діям.