Головна Новини Останній форпост: на вулиці Заміській почнуть зводити багатоповерхівку

Останній форпост: на вулиці Заміській почнуть зводити багатоповерхівку

Наразі тут тривають підготовчі роботи, а саме обгороджування території. Ділянка вулиці Заміської занаходиться на території приватного обійстя між проспектом Злуки та вулицею Галицькою. Свого часу вона стала однією із гарячих точок Тернополя, коли зайшла мова про те, що власник подвіря хоче зводити тут багатоповерхівку. На захист мешканців сусідніх будинків кинулися голова земельної комісії Андрій Шкула, депутати -вигнанці Ігор Турський та Іван Сорокаліт. “Тут не може бути забудови, ніхто дозволу на це не давав” і такі схожі репліки звучали з їніх вуст. Вони намагалися вкотре переконати, що виною всьому міський голова, і що такого рішення депутати не приймали.

Втім, згодом панове згадали собі, що іхні голоси свого часу були віддані за приватизацію даного угіддя власником, який проводив ці питання через сесію ТМР у декілька етапів. Цілком зрозуміло, що і голова  земельної комісії, і названі депутати також проголосували “за”, просто не цікавлячись і не знаючи, що вулиця Заміська і є тим острівцем між давно забудованими багатоповерхівками вулицею Галицькою та проспектом Злуки.

Зрозумівши, що тут заробити політичних бонусів не вдасться, справу пустили на самотік. Відтак вже незабаром розпочнеться будівництво будинку на вулиці Заміській, про яку шановні депутати думали, що вона “десь за містом”.