Головна Новини Орест Мурій розповів, як відкрив заклад китайської кухні у Тернополі

Орест Мурій розповів, як відкрив заклад китайської кухні у Тернополі

Орест Мурій, власник тернопільського закладу «Східна кухня Tiger», що спеціалізується на традиційній китайській кухні, розповів кореспондентам “Будуй своє” про нюанси цього бізнесу. 

Ідея створення такого закладу виникла тоді, коли чоловік відпочивав у Відні.

  • Біля нашого хостелу стояв фургон із китайською локшиною у коробочках. Нам вона дуже смакувала і, що приємно, була зовсім недорогою. А коли ми повернулися додому, то захотіли відкрити щось подібне і у нас. Тим більше що у Тернополі не було закладів такого формату. Ми вже мали невеликий досвід підприємництва, хоч і не в харчовій галузі: продавали речі з-за кордону та зі стоків у інтернеті.  Спершу ми вирішили зосередитися на якості продукту: найбільшу увагу приділяли розробленню самих страв та паковання. Також, звісно, проконсультувалися щодо різних аспектів відкриття закладу у друзів, що вже мали власні кафе чи ресторани. Назву Tiger обрали, бо ця тварина – один з улюблених символів у Китаї, а я за китайським гороскопом тигр.

Початкова інвестиція в заклад склала $8–10 тис. на обладнання, систему обліку та першу закупівлю продуктів.

  • Основна наша аудиторія – це молодь. Однак вона часто приводить до нас і батьків. Спробувавши наші страви, вони також стають нашими клієнтами: виявляється, така їжа смакує і старшому поколінню.

«Східна кухня Tiger» – це спільний бізнес Ореста та його дружини. У планах молодих рестораторів відкриття ще одного схожого закладу у Тернополі.