Головна Новини Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили родині загиблого Героя Павла Ковальського (Фото)

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили родині загиблого Героя Павла Ковальського (Фото)

Учора, 7 червня, родині загиблого військовослужбовця Павла Ковальського вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно), відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Монастирищенська міська рада.

Учора міський голова Монастириську та начальник Четвертого відділу Уманського РТЦК та СП вручили родині загиблого військовослужбовця Павла Ковальського орден «За мужність» ІІІ ступеня, повідомляє Тернопіль 1.

Павла Олеговича відзначено за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни.

Герой був уродженцем села Хейлове (Петрівка) та був висококласним будівельником, майстром із ремонтних робіт. Одним із улюблених захоплень чоловіка стала столярна справа.

“Останні роки разом з братом Павло працював у Одесі на будівництві. А коли розпочалася повномасштабна війна, не вагаючись ні миті, повернувся до рідної Монастирищини, аби стати на захист рідної країни від російського агресора. Спершу Павло ніс варту на блок-посту в селі Бачкурине, а коли прийшла повістка, був мобілізований до ЗСУ,” – йдеться в повідомленні.

Служив Павло у взводі зв’язку танкового батальйону телефоністом – лінійним наглядачем. Захисник пішов із життя 27 вересня в результаті поранень, отриманих під час бойових дій на Донецькому напрямку.

“Вічна та світла пам’ять Герою Монастирищини! Герої не вмирають, вони продовжують жити в серці кожного українця!” – пише міськрада.