Головна Новини Організатор змагань на яких юнак отримав важку травму приховує свою участь в...

Організатор змагань на яких юнак отримав важку травму приховує свою участь в них

Начальник управління фізичної культури та спорту Віктор Мацикур провів нараду з приводу важкої травми, отриманої під час боксерського поєдинку. ТА коротко проінформував щодо висновків, до яких спільно прийшли, переглянувши відеозапис бою. Та поділився цими думками у Фейсбук.

1. Нам відомий безпосередній організатор, що взяв на себе організацію саме боксу, як частини “Кубку Шухевича”. Маємо офіційний лист від нього до власників приміщення, де відбувався цей етап. На жаль, він ігнорував запрошення на нараду, всіляко уникає діалогу, та приховує свою участь як організатор.

2. Ми знаємо позицію власників приміщення, де нема умов для боксу, які пропонували організатору отримати погодження від управління спорту та федерації боксу і були завірені ним, що такі погодження є. Насправді федерація навіть при звернені організатора до них не дала би погодження, адже є вимоги в боксі і вони адекватні ризикам у цьому повноконтактному виді спорту.
3. Ми розуміємо позицію міського управління сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, яке не погоджувало цього етапу Кубку, не підписувало положення про змагання і ніяк не могло вплинути на те, що там трапилось.
4. СК “Характерник”, що фігурував в новинах, принципово не дозволяв спортсмену, який отримав важку травму виступати на змаганнях з боксу, аж до виключення його з клубу, якщо він ризикне виступити. Хлопець ризикнув, однак зараз головне, щоби він відновився, його клуб і федерація не планує відмовлятись від того, щоби допомогти хлопцеві відновитись, але про фрі-файт, як вид спорту варто йому, мабуть забути.
5. Рефері, що мав обслуговувати обслуговувати поєдинок не мав на це ніякого дозволу чи сертифікації від федерації боксу. Один з секундантів того поєдинку сертифікований тренер з боксу, з ним окремо буде розбиратись федерація з приводу його участі в цьому випадку.
6. Були відсутні медики, не було медикаментів, не було жодних звернень в обласний спортдиспансер з приводу допуску спортсменів чи обслуговування самого турніру, а це грубе порушення законодавства, що в даному випадку навіть без отриманої травми є неприпустимим.
7. Спільно з міським управлінням сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту напрацюєм документ, меморандум, який винесем окремим питанням на колегію управління фізичної культури та спорту ОДА, та плануватимем підписання його з усіма молодіжними громадськими організаціями. Як мінімум, ті, хто виступає з добрими ініціативами мають убезпечувати себе від проблем, що можуть трапитись.