Головна Новини Організаторам грального бізнесу оголосли про підозру у вчиненні злочинів

Організаторам грального бізнесу оголосли про підозру у вчиненні злочинів

Слідчі Головного управління поліції Тернопільщини оголосили підозру трьом жителям обласного центру за фактом зайняття гральним бізнесом групою осіб. Кримінальне провадження незабаром буде передано до суду. Двоє з підозрюваних, до слова, уже не вперше потрапляють у поле зору правоохоронців. Один з них раніше судимий за крадіжки, інший – за вимагання. 

Як розповів заступник начальника відділу слідчого управління ГУНП в Тернопільській області Олександр Процак, аби маскувати свою злочинну діяльність, підозрювані використовували підставних осіб, зареєстрованих як приватних підприємців, та від їх імені укладали договори оренди на приміщення, що працювали під виглядом інтернет-кафе. Насправді чітко підібраний персонал таких громадських закладів давав можливість доступу клієнтам до азартних ігор.

-Клієнт в платіжній системі вводив свій номер телефону на який приходило повідомлення з кодом доступу до його персонального рахунку в казино, – розповідає Олександр Процак.-  На вказаний  рахунок через термінал гравець перечислював кошти. І таким чином отримував доступ до гральних ігор.  У випадку виграшу таким же шляхом можна було отримати гроші.

Під час санкціонованого обшуку, проведеного за місцем проживання співорганізаторів азартного бізнесу та у приміщеннях гральних закладів, було вилучено комп’ютерну техніку, платіжні термінали та гроші, здобуті злочинним шляхом.

Зловмисникам інкримінують статтю 28(ч.3), статтю 203-2(ч.1) Кримінального кодексу України. За зайняття гральним бізнесом, вчиненим організованою групою, передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.