Головна Новини Он-лайн трансляція Форуму «Децентралізація – основа формування нової системи управління та місцевого...

Он-лайн трансляція Форуму «Децентралізація – основа формування нової системи управління та місцевого розвитку»

Сьогодні в Тернопільській області розпочинає роботу один із найбільш масштабних заходів, присвячений втіленню в Україні реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень. Участь у роботі Форуму візьме Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Захід ініційовано Тернопільською обласною державною адміністрацією за підтримки Мінрегіону України та проектів міжнародної технічної допомоги.

Представники центральних органів виконавчої влади, заступники голів обласних державних адміністрацій, відповідальних за реформу децентралізації, а також голови об’єднаних територіальних громад, експерти, представники проектів міжнародної технічної допомоги у сфері реформи зберуться на Тернопільщині для того, щоб проаналізувати найкращі практики, обговорити існуючі проблемні моменти та виробити найбільш оптимальну модель об’єднаної територіальної громади. В ході Форуму до обговорення заплановано питання нової системи управління та місцевого розвитку, нагляду за рішеннями органів місцевого самоврядування, відповідний міжнародний досвід, низка питань секторальних реформ.

«Тернопільщина однією із перших відгукнулася на запропоновану реформу децентралізації. Це була смілива, невідома для багатьох пропозиція… Але Тернопільщина не боїться експериментувати – ми зрозуміли, що ця нова філософія управління обернеться для жителів нашого краю: більш доступними послугами, кращою якістю життя, додатковими перспективами розвитку. Тому ми продовжуємо рухатися вперед. Сьогодні разом із колегами та однодумцями зі всієї України будемо напрацьовувати найбільш оптимальну модель успішної громади», – зазначає голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Дивимося он-лайн трансляцію Форуму «Децентралізація – основа формування нової системи управління та місцевого розвитку»: