Головна Новини Онкохворі дітки Тернополя отримали різдвяні подарунки

Онкохворі дітки Тернополя отримали різдвяні подарунки

Понад 20 різдвяних подарунків із грошовою допомогою вручили сьогодні дітям різного віку, які страждають на онкологічні захворювання. Таку підтримку для малюків та їх батьків організувала громадська організація «TogetherforUkraineFoundation», утворена українською діаспорою міста Бінґгемптон (штат Нью-Йорк). Її мета – надавати гуманітарну підмогу громадянам України, в тому числі, особам постраждалим від війни, підтримувати українських військових, надаючи їм необхідні ресурси та медичну допомогу.

За неодноразову поміч медичним закладам Тернопільщини, піклування по наших громадянами та захисників голова обласної ради Віктор Овчарук подякував благодійникам:

«Ви, проживаючи далеко за межами нашої держави, не забуваєте про материнську землю, опікуєтеся постраждалими від війни, нашими захисниками, надаючи їм необхідні ресурси та медичну допомогу. Водночас, ви допомагаєте і нашим медичним закладам, а саме лікарням по усій області. І допомога ця є відчутною та вагомою. Це і сучасне обладнання, і медикаменти, і розхідні матеріали.

Знаю, що для сьогоднішнього дня ви організували різдвяну кампанію зі збору коштів, щоб допомогти дітям, які борються з раком. Цю кампанію підтримали 45 людей, які зробили пожертви. Долучилися до цієї доброї справи і українські церкви.

Відтак, усі родини 23-ох діток отримають грошову допомогу, щоб перекрити свої витрати на боротьбу з раком. Це неоціненна підтримка для сімей, які спіткала така біда.

Від імені усієї обласної ради висловлюю вам велику подяку за добре серце, спасибі кожному, хто долучився до благодійної кампанії. Нехай усі добрі справи повертаються до вас сторицею!»

Довідково:

Організація «Разом для України» створена з метою об’єднати всіх, кому не байдужа доля України, особливо в цей надзвичайно складний і важкий час для нашої Батьківщини, може прийняти різну участь в допомозі жителям України, медичним закладам, військовим, іншим організаціям.

Організовано різдвяну кампанію зі збору коштів, щоб допомогти дітям, які боряться з раком за підтримки 45 людей, які пожертвували на цю справу,

Також Українська Церква Джонсона City, Нью-Йорк жертвувала $1000, перша Українська Церква Binghamton – $420 і з деякими іншими пожертвуваннями зібрано $4000, тому кожна дитина отримає грошову допомогу, щоб перекрити свої витрати на боротьбу з раком. Підготовлено 23 коробки з подарунками для діток Тернопільської області, які будуть вручені в комунальному некомерційну підприємстві «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня»

Під час попередніх візитів представників організації «Разом для України» для Тернопільської обласної університетської лікарні надали гуманітарну допомогу, а саме: ендоскопічна стійка Stryker, фотопринтер Stryker, перев’язувальний матеріал, хірургічну білизну, набори для спінальної пункції, стерильний розхідний матеріал для операційної, набори для стернальної пункції, розхідний матеріал для дитячої хірургії, розхідний матеріал для мамології, розхідний матеріал для нейрохірургії, набір трубок для артропомпи, касети для стерилізатора Sterrad, катетери Фоллея, дренажі.

Тернопільській обласній комунальній клінічній дитячій лікарні лампу для обігріву новонароджених, два кювези (в народі «інкубатори») для недоношених діток, а також обговорили потреби лікарні та подальшу співпрацю.

Тернопільському обласному клінічному онкологічному диспансеру витратні матеріали та обговорили потреби закладу, зокрема забезпечення мамографом;

Лановецькій, Збаразькій, Заліщицькій центральним районним комунальним лікарням 17 вересня 2018 року передали новітні рентген-апарати.

Окрім зазначеного, у рамках вказаної поїздки здійснювався огляд населення Лановецького району.