Головна Новини Онищенко є частиною пропагандистської війни Путіна проти України, – голова Free Russia...

Онищенко є частиною пропагандистської війни Путіна проти України, – голова Free Russia Foundation

Голова російського фонду заявила, що Путін спробує створити нові загрози суверенітету України.Росія намагатиметься випробувати новий світовий порядок, а також створювати нові загрози суверенітету України.

Таку думку висловила голова Free Russia Foundation (“Фонд вільної Росії”) Наталія Арно.

“Це буде вирішальний рік для крихкої збалансованої демократії і суверенітету України. Існує реальна небезпека, що президент Росії Володимир Путін перевірятиме новий світовий порядок, і думаю, що настав час завершення його поглинання України”, – написала Арно в своєму матеріалі “Якщо світ почне закривати очі, Путін скористається рештою України” для американського видання The Hill.

Як випливає з матеріалу, Кремль застосовуватиме щодо України тактичну гібридну агресію – поєднання демонстрації військової сили, військової дезінформації та використання “проплачених місцевих сурогатів з метою здійснення порядку денного Кремля”. “Я сподіваюся, що наші друзі в Конгресі США, які лояльні до України, не відвернуться від глобального етапу нової ери і продовжуватимуть підтримувати свободу українського народу”, – зазначила Арно.

На думку голови фонду, шляхом військових і невійськових дій, спрямованих на дестабілізацію України, керівництво РФ спробує знизити збройний опір України і викликати у громадян сумнів щодо легітимності й ефективності влади, яку вони обрали. “І поки Захід буде зайнятий своїми внутрішніми питаннями, Путін буде використовувати будь-яку можливість, щоб повернути Україну на орбіту Кремля і переконатися, що вона стає недієздатною державою”, – зазначила вона.

Вона також зазначила, що останнім прикладом кампанії дезінформації керівництва РФ проти України є ситуація з заявами з боку колишнього народного депутата Олександра Онищенка, в яких він звинувачує українську владу в хабарництві. “Ці твердження не підтверджено. Але підтверджено те, що Онищенка було звинувачено українським національним антикорупційним органом у розкраданні $62 млн з державного бюджету. Він був позбавлений свого місця в українському парламенті і звинувачений у державній зраді. Онищенко втік з України в Лондон, але до цього зробив одну зупинку – в Москві”, – зауважила Арно.

На її думку, Путін не зупиниться на Криму і Донбасі, а буде намагатися взяти під контроль Київ. “Великі світові демократії – США, Великобританія і українські друзі в Європі – не повинні стати жертвою лунаючої сирени націоналізму й ігнорувати імперіалізм Росії, оскільки вона не зупиниться сама по собі”, – наголосила голова фонду.

Free Russia Foundation – некомерційна організація, яка підтримує демократичні зміни в Росії. Організація надає допомогу громадянському суспільству в Росії і працює з російською діаспорою – зокрема з тими, хто покинув Росію через переслідування за політичними мотивами. Фонд стверджує, що вже три роки спостерігає, як Росія веде війну в Україні. За інформацією організації, Росія влила мільйони в фінансування фейкових новин, пропаганду і дезінформацію, а також у військову підтримку проросійських бойовиків на Донбасі.

Нагадаємо, раніше російський опозиціонер Ілля Яшин назвав Онищенка агентом впливу Кремля.