Головна Новини Олімпійська чемпіонка з Тернополя потрапила у скандал на Чемпіонаті України з біатлону

Олімпійська чемпіонка з Тернополя потрапила у скандал на Чемпіонаті України з біатлону

Білосюк

У Буковелі наприкінці грудня відбувся чемпіонат України з біатлону. Взяли участь спортсмени, які переважно виступають у Кубку IBU. Це так звана “друга ліга” світового біатлону. Як відомо, основна команда окремо готується до Олімпіади. Зокрема, дівчата тренуються у словенській Поклюці. Все б нічого, але є “але”…

Дектективна історія імені Білосюк

За нашою інформацією, у спринтерській гонці на 7,5 км стартувала капітан збірної України, Олімпійська чемпіонка в Сочі Олена Білосюк (Підгрушна). Звичайний факт, у якому немає нічого дивного, якби не кілька цікавих деталей:

 Білосюк відсутня у стартовому та фінішному протоколах гонки;

 В альтернативному протоколі, який, за нашою інформацією, є ориганільним і водночас таємним, про це далі, присутня Вікторія Кріпак. Якщо порівняти два протоколи – вони абсолютно однакові, за виключенням саме Кріпак, яка, до того ж, ще й виграла гонку, пише тижневик “Номер один”.

Офіційний протокол

Той самий загадковий…

Хто така загадкова Вікторія Кріпак

Хто ж така ця загадкова Вікторія Кріпак яка здобула золото національної першості, принаймні за одним із протоколів? Тут ціла вікторина. У спортсменки порожній профайл на сайті biathlon.com.ua. Але! Дівчині лише 14 років!!! Звісно, це спорт, у ньому трапляються сенсації. Але перемога біатлоністки 2007-го року народження – породила сумніви.

Наші журналісти заходились їх перевіряти – аби підтвердити або спростувати. З власних джерел (інформацію підтвердило 4 різні джерела), під іменем Вікторії Кріпак таки дійсно виступала Олена Білосюк!
Тож, що ми маємо?
Два різні протоколи – офіційний та для внутрішнього користування. Та загадкову 14-річну Вікторію Кріпак… чи Олену Білосюк?!
Наш сайт зв’язався з президентом федерації біатлону України – Володимиром Бринзаком та самою Оленою Білосюк.
Ось дослівно, що відписав пан Бринзак:
“Я не знаю що там відбувалось, так як змагання проводить Міністерство, а я приїхав тільки в той день і займався питаннями подальшого розвитку комплексу та створення федерації Івано-Франківської області. Навіть протоколів не бачив, тільки вже в Києві на фейсбук. Там не було національної збірної і я не вникав хто біжить, під яким номером і чого, я не її тренер. Думаю, краще запитати в неї особисто або в держтренера Колупаєва Євгена Федоровича який був відповідальний від Міністерства”, – зазначив Володимир Бринзак
Ми звернулися і до Олени Білосюк. Але відповіді до цього часу так і не отримали…
З Урошем Велепецом (головним тренером жіночої збірної України) нам поки не вдалося зв’язатися.
Чому й навіщо від нас, у першу чергу, від уболівальників приховують інформацію
Чому Білосюк, яка має разом із командою готуватися до січневих етапів Кубка світу й Олімпіади в Пекіні, загадково приїздить на чемпіонату України? Не було б таємниць, не було б і питань.  
Чому титулована біатлоністка (за нашою інформацією, у Олени був 8-й стартовий номер) виступає під чужим іменем?! Здається, тут порушення не лише усіх можливих регламентів, а й здорового глузду… Адже наші читачі та вболівальники хочуть знати як готуються біатлоністки до Ігор у Пекіні. А керівництво федерації, зокрема і президент Володимир Бринзак, щоразу зазначає – що вся підготовка команди зверстана саме під ОІ-2022…
Якщо спортсменка та тренер екстрено вирішили, що у рамках підготовки до головних змагань необхідно стартувати на ЧУ – то чому вдавати з цього таємницю!? Кому це вигідно і до чого це призведе? І як в подальшому сприймати інформацію від тренерів, спортсменів та федерації? Чи можна буде їй довіряти!?
Наш сайт підготував запит до Міністерства молоді та спорту України. Хочемо розібратися в ситуації. Чекаємо на відповідь…
P.S. Поки готувався матеріал, вищевказану інформацію нам підтвердило ще два джерела, як прямо, так і опосередковано.

Джерело: champion.com.ua