Головна Новини Олександр Педан провів унікальний спортивний фестиваль у Тернополі (Відео)

Олександр Педан провів унікальний спортивний фестиваль у Тернополі (Відео)

Під веселу музику та з посмішками на обличчі. Тернопільські школярі зустрічали Олександра Педана, відомого українського телеведучого. Шоумен завітав у Тернопіль, щоб провести спортивний фестиваль «Junior Z». Під час дійства Олександр розповів про ігри, з яких складається спортивний рух і провів веселу зарядку. Як це було – бачили журналісти Т1 Новини.

Щасливі та усміхнені Карина і Вікторія щойно завершили грати бадмінтон. Їм подобаються такі ігри. На уроках фізкультури в гімназії, де вони навчаються, немає таких занять.

Проект «Junior Z» створено для популяризації серед школярів здорового способу життя. Він включає 7 видів спорту: чирлідинг, петанк, хортинг, флорбол, бадмінтон, корфбол, регбі, сумо та фризбі. Усі види ігор спрямовані на фізичний розвиток дітей та заохочення до занять спортом. Станіслав навчає дітей вправлятись у флорболі.

– Одна з переваг флорболу є те, що це масовий вид спорту займається багато діток і грає на полі так само. За одну гру може брати участь 10 чоловік і 2 на воротах. Майже в усіх школах Тернополя вже є флорбол, – каже тренер з флорболу Станіслав Щербаков.

Дівчата Софія і Яна спробували пограти флорбол, їм дуже сподобалось. Це щось нове і цікаве. Серед ігор, які передбачені у програмі деякі вже є у їхній школі.

Проект «Junior Z» залучає усі школи міста до впровадження нових видів спорту. Для його реалізації виділили 150 тисяч гривень, які витратили на купівлю належного спортивного обладнання. Через такий проект Олександр Педан хоче змінити стару систему і запровадити нові, всесвітньовідомі види спорту. Сьогодні на міському стадіоні команда відомого телеведучого за допомогою квестів і флешмобів навчала цим іграм дітей.

-Ми пропонуємо трошечки змінити підхід до фізкультури. Щоби діти на уроках фізкультури працювали не на нормативи, не просто бігали заради бігу, а бігали граючись в якусь гру, наприклад, флорбол, це хокей із легкою ключкою і м’ячиком 25 грамів. Все безпечно, все класно, все весело. Діти, коли починають бігають фрізбі, флорбол, займаються чірлідингом і так далі. Вони потім ті нормативи здадуть, але, повірте мені, їм буде це легше робити. Дітей не треба змушувати, з дітками треба гратися, – переконаний засновник спортивного руху Junior Z, телеведучий та шоумен Олександр Педан.

По завершенні ігор кожен учасник отримав подарунок та заряд хорошого настрою на весь день.

Оля Боднар, Віталій Куземко, Павло Верхолюк, Т1 Новини