Головна Новини Олександр Богомол розказав деталі про “чорний день” української поліції

Олександр Богомол розказав деталі про “чорний день” української поліції

вбивство

Щойно стало відомо про трагедію у селі Бабинці Борщівського району, де загинули четверо осіб, двоє з яких – поліцейські, в мережі почала ширитися інформація про неналежне виконання поліцейськими своїх службових обов’язків, про те, що на місце події правоохоронці прибули без належного екіпірування. Керівник Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол дав коментар з цього приводу. 

 

— Перше повідомлення про подію надійшло вчора близько 21-ої години вечора у Борщівське відділення поліції. Зокрема жителі с. Бабинці повідомили, що по селі ходить озброєний мисливською рушницею чоловік, погрожуючи застосувати зброю, — розповів Олександр Богомол. — Туди одразу виїхали двоє поліцейських. Через деякий час зловмисник самзателефонував у поліцію з повідомленням, що вбив свою дружину. На місце події виїхали щевосьмеро поліцейських з місцевого відділення. Коли факт убивства підтвердився, за сигналомтривоги було задіяно додатково два десятки поліцейських. Всі правоохоронці були належноекіпіровані – зі зброєю, в бронежилетах, у касках. Спочатку зловмисник погрожував лишесамовбивством, притуляв рушницю до обличчя. Впродовж чотирьох годин з ним намагалисядомовитися поліцейські, його рідна донька, родичі. Однак, близько 4-ої години ранку 23серпня чоловік категорично відмовився йти на компроміс, забарикадувався у підсобномуприміщенні і почав стріляти в бік поліцейських. У результаті пострілу дріб потрапив в артеріюполіцейського, — на жаль, до лікарні живим його не довезли. Після цього було задіяноспецпідрозділ групи швидкого реагування. Коли все було готове до штурму, один поліцейськийвиглянув з-за рогу будівлі і в цю мить у нього поцілив зловмисник, потрапивши кулею трохивище серця, поряд з пластиною бронежилета. За кілька хвилин правоохоронець помер. Післяцього я дав наказ штурмувати вбивцю, незабаром його ліквідували з вогнепальної зброї. Прицьому використовувалися лише світлошумові і газові гранати – не бойові.

 

За словами Олександра Богомола, поранень зазнали двоє правоохоронців, один з яких – начальник Борщівського відділення поліції Володимир Горб’як.

 

Зараз на місці події перебуває голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе. Сьогоднішню трагедію вона назвала чорним днем для української поліції.