Головна Новини Олександра Башту можуть посадити на п’ять років?

Олександра Башту можуть посадити на п’ять років?

Одіозному депутату Тернопільської облради, «свободівцю» Олександру Башті днями таки повідомили про підозру у вчиненні злочину. Нагадаємо, що в листопаді минулого року народний обранець завдав тілесних ушкоджень правоохоронцям, пише Номер 1

Нагрудні камери «копів» зафіксували, як Башта кричить і б’є поліцейських дверима свого авто. Коли чоловік пересів до інвалідного візка, то зірвав із патрульного жетон і відібрав рацію. Депутата намагалися заспокоїти, натомість він схопив дівчину-патрульну за волосся, втратив рівновагу й упав із візка, потягнувши її за собою. У результаті обидва працівники поліції отримали черепно-мозкові травми.

Натомість сам депутат переконував, що його спровокували і він просто захищався від поліції. Зараз народний обранець каже, що кримінальне провадження щодо нього – це взагалі політичне переслідування.

– Прибув до головного прокурора області, якому передав звернення від обласної ради стосовно відставки Генпрокурора, а він вручив мені повідомлення про підозру. Я повинен повністю та детально ознайомитись із тією справою, в якій мене звинувачують. Процесуальний прокурор лише коротко зачитав мені так зване обвинувачення, – цитує один із місцевих сайтів позицію Олександра Башти. – На сьогодні для мене дивною залишається позиція поліцейських, які тільки зараз хочуть мене допитувати. З моїм адвокатом ми будемо вимагати надати усі без винятку матеріали справи.

До слова, 56-річний Олександр Башта – колишній військовий, майстер спорту, свого часу працював тренером із тенісу. Проте 25 років тому під час виконання польоту на пароплані отримав травму хребта. Відтоді пересувається на візку.

Слід додати, що стаття, яку зараз інкримінують депутату, тягне за собою обмеження волі на строк до п’яти років.