Головна Новини Оковита підштовхнула до вбивства

Оковита підштовхнула до вбивства

vbyvstvoРозпивання спиртних напоїв закінчилося трагедією у селі Соколів Бучацького району. 51-річний місцевий житель під час сварки завдав численні тілесні ушкодження знайомому, від яких той помер.

 

Підозрюваний сам зателефонував до працівників місцевого райвідділу і повідомив, що у його будинку раптово помер 56-річний односельчанин. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Первинний же огляд тіла свідчив, що чоловікові пішов з життя не сам. Згодом версію насильницької смерті підтвердили і судмедексперти.

Як розповів старший слідчий в ОВС слідчого управління обласної міліції Андрій Дзюрбель, правоохоронці одразу встановили, хто позбавив життя загиблого. Причетним до важкого злочину виявився 51-річний господар помешкання. Чоловік  і не намагався приховати своєї провини, зізнався, що напередодні відлупцював потерпілого, але аж ніяк не міг подумати, що він помре.

І підозрюваний, і загиблий полюбляли випити. Саме через це між ними сталася сварка, що згодом переросла у бійку. Зі слів підозрюваного, того дня у нього в гостях був знайомий, з яким вони розпивали спиртне. Згодом до їх компанії приєднався і потерпілий. Щоправда, прийшов з порожніми руками. Це дуже обурило господаря будинку. Він почав виганяти  непроханого гостя. Останній аж ніяк не хотів йти. Тоді підозрюваний накинувся на нього зі стусанами. Бійку припинив знайомий, який став свідком події.  Він вивів потерпілого на вулицю, однак той знову повернувся до столу. Так тривало декілька разів. Востаннє підозрюваний знову побив гостя, допоки той не впав на підлогу. Сам же пішов спати.

Вранці виявив потерпілого досі лежачим. Побачив, що він не подає ознак життя і викликав правоохоронців. Фахівці встановили, що смерть чоловіка настала від травми голови, яка зумовлена нанесенням численних тілесних ушкоджень.

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу підозрюваному. Наразі ж він затриманий в порядку ст.208 КПК України. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статтею 121 ККУ –  умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Триває досудове розслідування.