Головна Новини Одним із кращих футболістів Тернополя є хлопчик, який колись випив хімікати

Одним із кращих футболістів Тернополя є хлопчик, який колись випив хімікати

Один з вихованців соціально-спортивної школи Реал Мадрид у Тернополі — Дем’ян. Його батько помер і хлопець живе лише з мамою та бабусею. Сьогодні він один із кращих учнів школи й важко повірити, що всі його успіхи не завдяки, а всупереч.

У дворічному віці Дем’ян випадково випив засіб побутової хімії, внаслідок чого отримав значний хімічний внутрішній опік.

У нього немає надгортанника, погано працюють ротові м’язи, у горлі спеціальна трубка. Мама Дем’яна вмовляла тренерів дати йому шанс і, на щастя, після детального медогляду лікарі дозволили хлопцю займатися футболом, – пише Українська правда.

Історія цього хлопця, якого школа Фонду “Реал Мадрид” не залишила сам на сам з проблемою, непоодинока.

“Стаса виховують бабуся та дідусь. Маму він давно не бачив, адже вона працює за кордоном.

Літом з іншими дітьми з Тернопільщини він їздив в Угорщину на турнір серед вихованців шкіл Фонду “Реал Мадрид” із різних країн, де команда з України зайняла призове місце.

Стас дуже пишається цією перемогою та сподівається, що вона наблизить його зустріч з мамою”, — розповідають вихователі школи Фонду “Реал Мадрид” у Тернополі.

Ще один хлопчик зі школи — Влад — перспективний футболіст, але через вади зору був вимушений припинити заняття спортом.

Влад не бачить на одне око. Це насторожувало тренерів і вони не брались з ним займатися. Але у соціально-спортивній школі Фонду “Реал Мадрид” у Тернополі Влада підтримали й побачили в ньому футболіста. Зараз він один з найкращих гравців серед однолітків.

“Мета Фонду — щоб усі діти, незалежно від особистих обставин або можливостей, навчилися позитивних цінностей командного спорту і, завдяки цьому, на рівних умовах увійшли в суспільство”, — зазначає Альваро Арбелоа, колишня зірка “Реалу”.

Для цього в школі Фонду працює висококваліфікована та дружня команда професіоналів: координатори, соціальні працівники, тренери, вчителі, вихователі, психологи та волонтери. Зокрема, всі наставники пройшли курс навчання у тренерів-методистів Фонду “Реал Мадрид”.

“Майже все життя я у футболі, треную дітей. Але ця школа відрізняється – тут є соціальна складова, через футбол у школі Фонду дітям прищеплюють любов до культури та важливі життєві цінності”, — розповідає тренер школи Фонду “Реал Мадрид” у Тернополі Тарас Семків.

Кращі вихованці школи мають можливість відвідувати матчі та тренувальну базу “Реалу”, проводити матчі з однолітками — вихованцями іспанського представництва фонду.

Окрім тренувань з футболу та баскетболу, учні школи Фонду “Реал Мадрид” мають можливість покращувати шкільне навчання, вивчати іноземні мови, відвідувати музеї, театри, кінотеатри, лекції та екскурсії. Навчання у школі є безкоштовним. Вихованців забезпечують харчуванням, спортивним інвентарем та формою.