Головна Новини Оголосили вирок вбивцям Віталія Ващенка

Оголосили вирок вбивцям Віталія Ващенка

02 квітня 2018 року колегія суддів Зборівського районного суду Тернопільської області завершила розгляд кримінального провадження щодо обвинувачення громадян Олександра З., Станіслава Б., Олексія Ц. та Максима К. у вчиненні вбивства депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка.

Суд дійшов висновку про доведеність вини обвинувачених, які діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, виконуючи замовлення невстановленої слідством особи, вчинили вбивство потерпілого Ващенка В. та призначив покарання:

Олексію Ц. – у виді позбавлення волі строком на тринадцять років з конфіскацією майна;

Олександру З.- у виді позбавлення волі строком чотирнадцять років з конфіскацією майна;

Максиму К. – у виді позбавлення волі строком на тринадцять років і шість місяців з конфіскацією майна;

Станіславу Б. – позбавлення волі, із застосуванням ст.69 КК України, строком на чотири роки з конфіскацією майна, оскільки він був лише пособником і безпосередньо не брав участі у підготовці і виконанні злочину.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржено до Апеляційного суду Тернопільської області через Зборівський районний суд на протязі 30 діб з дня його проголошення, а обвинуваченим, який перебуває під вартою – на протязі 30 діб з дня отримання копії вироку.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному кримінальному провадженню можна здійснити за номером № 601/2038/16-к .

Прес-служба суду