Головна Новини Об’єднані громади Тернопільщини оберуть владу за новими принципами

Об’єднані громади Тернопільщини оберуть владу за новими принципами

vyboryБлизько 20 громад на Тернопільщині вже виявили бажання об’єднатися. Відповідні розпорядження про створення Територіальних громад вже підписав голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Загалом на Тернопільщині мають створити 32 громади.

Громади, які приймуть рішення про об’єднання місцеву владу обиратимуть по-новому.

“За прогнозами Мінрегіону, до середини серпня близько 200 територіальних громад затвердять рішення про об’єднання. Де-факто на місцевих виборах 2015 року нові об’єднання обиратимуть собі нову владу”, – сказав Зубко.

Він зазначив, що після внесення змін до Конституції України об’єднані громади закріплять за собою свої нові повноваження та отримають новий орган управління – виконавчий комітет.

“Люди починають розуміти і прораховувати вигоди, які вони отримають, утворивши об’єднану територіальну громаду. Вже зараз доходи місцевих бюджетів збільшились на 38% і за перше півріччя 2015 року склали 44,6 млрд грн завдяки бюджетній та фінансовій децентралізації”, – зазначив урядовець.

Нагадаємо, 14 липня народні депутати проголосували за проведення місцевих виборів за новими правилами в другому читанні та в цілому.