Головна Новини Образ безробітного на Тернопільщині: жінка старшого віку, яка проживає у сільській місцевості

Образ безробітного на Тернопільщині: жінка старшого віку, яка проживає у сільській місцевості

За станом на 1 серпня 2018 року на обліку у районних філіях обласного центру зайнятості та базових центрах зайнятості Тернопільщини перебувало 8047 безробітних, з них більше жінок, аніж чоловіків – відповідно 52,4 і 47,6 відсотка, переважно віком 45+ (44,3%), серед яких 34 відсотка – передпенсійного віку. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.
Велика частка осіб зі статусом безробітного – робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (21,5%), працівники сфери торгівлі та послуг (14,1%); представники найпростіших професій (13,5%). Кожен четвертий перед звільненням працював на державних підприємствах, в організаціях, установах.
Майже половина (49,5%) безробітних, зареєстрованих в обласній службі зайнятості, мають повну вищу освіту, 38,3% завершили навчання у професійно-технічних навчальних закладах.
Звільнення за згодою сторін – основна причина втрати роботи для більшості клієнтів місцевих підрозділів служби зайнятості. 55,7 відсотка від загальної чисельності зареєстрованих безробітних – мешканці сільської місцевості.
«Виходячи з вищесказаного, – зауважив Василь Олещук, – вимальовується ось такий узагальнений образ безробітного Тернопільщини – це здебільшого жінка старшого віку, яка проживає у сільській місцевості».