Головна Новини Ні м’яса, ні птиці: на «п’ятачку» дозволили торгувати тільки овочами, фруктами і...

Ні м’яса, ні птиці: на «п’ятачку» дозволили торгувати тільки овочами, фруктами і крупами

Ярмарки сільськогосподарської продукції на перехресті вулиць Миру-Дружби продовжать працювати і цього року. Раніше виконавчий комітет прийняв рішення, що на цьому місці сільськогосподарську продукцію реалізовуватимуть тільки до кінця 2017 року. Та на прохання мешканців із будинків на вулиці Миру та враховуючи депутатське звернення, сільськогосподарські ярмарки дозволили проводити до кінця 2018 року. Відповідне рішення прийняли під час чергового засідання виконкому 21 березня.
Начальник управління торгівлі побуту та захисту прав споживачів Богдан Ясеновський зазначив, що у зв’язку із небезпекою зараження тваринної продукції африканською чумою, на ярмарках не продаватимуть ні м’яса, ні птиці.
«На перехресті вулиць Миру-Дружби, на «п’ятачку» по суботах проводили ярмарки сільгосппродукції, – каже депутат Іван Зінь. – Було рішення виконавчого комітету закрити там торгівлю у зв’язку з тим, що надходили скарги від мешканців із навколишніх будинків. Але до мене, як депутата, звернулися люди четвертого будинку на вулиці Миру і попросили відновити ярмарки. Усього було зібрано понад 70 підписів мешканців. На сесії я виступив з відповідним зверненням, а тепер виконком прийняв рішення щодо продовження роботи цього ринку. Люди погодилися, що на ринку не торгуватимуть м’ясом, а тільки овочами, фруктами, крупами.».
Міський голова Сергій Надал зауважив, що рішення приймають позитивне, але за декількох умов. Комунальне підприємство «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» має укласти угоду на прибирання території ярмарку з тими, хто там торгує. На ярмарку повинні торгувати тільки зареєстровані платники податків. Ще одна умова – Держспоживслужба та інші контролюючі органи повинні здійснювати контроль за якістю продукції, яку будуть реалізовувати на суботніх ярмарках.