Головна Новини Ні зарплат, ні “ковідних”: на Монастирищині медики збираються на акції протесту

Ні зарплат, ні “ковідних”: на Монастирищині медики збираються на акції протесту

У Монастириській міській лікарні не виплачують ні зарплат, ні “ковідних”. Медики у відчаї. Про це у Фейсбуці повідомив Vitaliy Trishchuk. Дійшло до того, що медики збираються виходити на мирні акції протестів. Кажуть, терпіти вже не сила.

“На превеликий жаль, на сьогоднішній день склалася неприпустима ситуація по невиплаті заробітної плати в КНП “Монастириська міська лікарня”. Вже кінець липня, а працівники не отримали зарплату за червень, авансу за липень, відпускних, оздоровчих.

Також не виплачені “ковідні” кошти за травень (працював ковідний госпіталь). Існує величезна заборгованість по лікарняних листках.Зі слів керівників нашого КНП вони постійно звертаються до НСЗУ, в МОЗ, але “віз і нині там”.Сьогодні вже говорять про відпустки за свій рахунок, а далі, ймовірно, почнеться оптимізація.НСЗУ ставить все жорсткіші умови: КТ, пандуси, 6-8 анестезіологів, ліфти і т.д. і т.п.

Що далі?- Злітні смуги? Мені цікаво, із таким відношенням до медиків, коли почнеться 3 хвиля ковіду – хто буде лікувати ковідних хворих? “Айтішники” з НСЗУ?Працівники нашої лікарні втомились бути бездушними рабами і безправними вівцями! Ми рішуче налаштовані привернути увагу до наших проблем! Тому ми плануємо розпочати мирні акції протесту в Монастириськах. Просимо інші заклади нас підтримати”, написав чоловік.