Головна Новини Ні грошей, ні житла: чоловік з Тернопільщини “орендував” неіснуючу квартиру

Ні грошей, ні житла: чоловік з Тернопільщини “орендував” неіснуючу квартиру

Шахрайство з орендою помешкання задокументували працівники відділу поліції №1 (м. Бережани). Понад 19 тисяч гривень втратив житель Підгаєччини. 

Чоловік через оглошення в мережі Інтернет вирішив орендувати на декілька днів помешкання у місті Львів. Зателефонував за вказаним номером, обговорили з господарем ціну та домовилися про оплату. Орендодавець заявив, що працює лише за передоплатою, бо має попит на житло, тож потерпілий через термінал перевів кошти на невідомий рахунок. Квартири він так і не побачив, як і своїх грошей. Вже напередодні виїзду в місце призначення заявник не зміг зв’язатися з господарем, мобільний телефон був вимкнутий, а оголошення зникло. Довелося телефонувати  в поліцію.  

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України.  Правоохоронці встановлюють усі детальні обставини афери. Кіберполіцейські радять як не стати жертвою шахраїв:- бронювати апартаменти лише на офіційних, перевірених сайтах;- Просіть надати додаткові фото житла.

Якщо відмовляють – це перший сигнал про можливий обман;- у разі здійснення розрахунків в інтернеті користуватися перевіреними сайтами, які мають захищений протокол https:// ;- за можливості обирати не передоплату, а післяплату;- перевіряти банківські картки, телефони та сумнівні посилання на сайті кіберполіції у розділі “Stop fraud”, адже шахраї вже можуть знаходитися у відповідній базі: https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/. Будьте обачними, не дайте себе ошукати та розповідайте про подібні афери родичам та знайомим!