Головна Новини “Нога провалювалася”, – у Тернополі ремонтують дірявий міст (Відео)

“Нога провалювалася”, – у Тернополі ремонтують дірявий міст (Відео)

Міст втомився. Шляхопровід біля Технічного Університету почали ремонтувати. До того міст не бачив ремонту вісім років. Після того як у покритті з’явились дири, пішохідну частину частково перекрили на ремонт. Прохід для пішоходів залишили, для водіїв жодних незручностей немає, повідомляє Т1 Новини.

Кожного дня сотні людей ідуть через міст біля технічного університету на роботу, навчання чи додому. З роками асфальт просів, а в бетонних плитах з’явились тріщини, тому й не дивно, що утворились дірки, кажуть тернополяни.

“Там було три дири таких, що дитина могла провалитися, але тиждень часу ніхто навіть не ворухнувся, щоб виправити”, – нарікає тернополянка пані Леся.

Про капітальний ремонт наразі мова не йде. Та те, що робити міст треба обов’язково, кажуть і самі працівники.

“Ремонт тут потрібен, бо люди ноги можуть зламати. Зараз ми забетонуєм, щоб не було дир”, – пояснює чоловік, який лагодить міст, арматурник пан Роман.

Востаннє міст ремонтували близько 8-ми років тому. Замінили пішохідні плити знизу мосту від перехрестя з вулицею Б. Хмельницького. З того часу частина мосту знищилась. Сьогодні її поточно ремонтують.

“Ми зараз вибиваємо ті пошкодженні ділянки. Знизу буде влаштована опалубка, влаштована опорна сітка і спеціальним розчином технічним бетоном ми будемо заливати їх. А питання виконання робіт буквально декілька днів стоїть.За два три дня ми ліквідуємо ці всі недоліки”, – каже начальник відділу технагляду ТМР Олег Вітик.

Після цього поточного ремонту міст буде придатним для пішохідного руху ще приблизно 5 років. Та як розповідає Олег Вітик, зважаючи на постійний рух та навантаження, без капітального ремонту не обійтись. Тому рано чи пізно цей шлях доведеться перекрити.

Оля Боднар, Тарас Троян, Володимир Сосна, Т1 Новини
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WlAthecbbMg&w=560&h=315]