Головна Новини Нові традиції вшанування Днів пам’яті і перемоги

Нові традиції вшанування Днів пам’яті і перемоги

d195eKJq2YA (1)Круглий стіл  “1939-1945. Пам’ятаємо — Перемагаємо”  за участі науковців і громадських активістів відбувся в Тернопільській універсальній бібліотеці ім. Затонського. Організували захід Тернопільська територіальна організація Партії “Солідарність — Блок Петра Порошенка” та науковий журнал “Мандрівець”.

« Цьогоріч Україна разом з європейськими державами відзначає 70-у річницю Перемоги над націонал-соціалістичною Німеччиною та її союзниками та річницю завершення Другої світової війни. Ця війна стала справжньою національною трагедією для українців, оскільки позбавлені власної державності, ми змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати своїх співвітчизників.Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових і підпільників, понад 5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу», – розповідає історик, представник Тернопільської міської організації Партії “Солідарність — Блок Петра Порошенка” Федір Полянський.

Під час зустрічі представники ветеранських організацій, науковці та політологи підготували резолюцію, в якій окреслили нові аспекти вшанування Днів Перемоги та Примирення.

« Чи не найголовніший пункт нашої резолюції: поширювати нову традицію відзначення 70-ї річницю Перемоги над націонал-соціалістичною Німеччиною та її союзниками в європейському дусі пам’яті та примирення на основі Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни».  Треба пам’ятати, що відтепер 8 травня – День Пам’яті та Примирення, а 9 травня – День Перемоги над нацизмом у Європі. Символ вшанування – квітка пам’яті — червоний мак», – розповідає керівник Тернопільської мської організації Партії “Солідарність — Блок Петра Порошенка” Віктор Шумада.