Головна Новини Нові комп’ютери в рідну школу передав Роман Заставний

Нові комп’ютери в рідну школу передав Роман Заставний

Цінні новорічні подарунки – 10 комплектів комп’ютерного обладнання та ліцензійне програмне забезпечення за сприяння народного депутата Романа Заставного отримала Ласковецька ЗОШ на Теребовлянщині. Попри щільний графік наприкінці року, народний депутат особисто вручив техніку колективу школи. 

До речі, свого часу Роман Заставний сам навчався у Ласковецькій школі, а Ласківці – село, де він народився.

Під час зустрічі з педагогічним колективом, разом з головою райдержадміністрації Юрієм Ништою, депутат з’ясував, які проблеми є в закладі та пообіцяв у межах можливостей допомогти землякам. Зокрема, вчителі попросили посприяти в ремонті покрівлі та приміщення школи. Обговорили умови створення опорних навчальних закладів, у тому числі й майбутнього Ласковецької ЗОШ.

Такі зустрічі корисні, бо ми чуємо з перших уст про ті проблеми, які турбують освітян, – зазначив Роман Заставний. – В нашій державі справді багато змін проводять в освіті, про що не все знають на місцях. Кожна окрема школа – це невеличка частинка, якій їй треба допомогти, підтримати.

Зазначимо, комп’ютери вручають згідно з угодою між урядами України та Китаю. В рамках цього в Тернопільську область доставили 747 комп’ютерів.

Освітні заклади відбирали за участю в конкурсі GoCamps,  проведенням мовних таборів у рамках Року англійської мови в Україні та запровадження в школах інклюзивного навчання.