Головна Новини “Новоросія” і “губернія” поза Законом

“Новоросія” і “губернія” поза Законом

Тернополяни не можуть використовуати в назвах юридичних осіб публічного праdа такі слова, як “Малоросія”, “Новоросія” та “Губернія”, а також ряд інших слів, які відносяться до історичних назв України.

Відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів України розпорядженням від 6 липня 2016 р. та затвердив перелік історичних державних найменувань, які забороняється використовувати у найменуваннях юридичних осіб приватного права.

Про це повідомили в Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області.

До відповідного переліку відносяться всі історичні назви України, а також організацій, які боролися за незалежність України в XX столітті.

До переліку увійшли назви державних утворень: “Київська Русь”, “Руське королівство”, “Галицько-Волинська Русь”, “Велике Князівство Литовське”, “Річ Посполита”, “Гетьманщина”, “Запорізька Січ”, “Запорозька Січ”, “Слобідська Україна”, “Правобережна та Лівобережна Україна”, “Українська Народна Республіка (УНР)”, “Українська держава”, “Західноукраїнська народна республіка (ЗУНР)”, “Карпатська Україна”.

Крім того, в переліку містяться назви органів влади, організацій, структур та формувань, які боролися за незалежність України в XX столітті. Також заборонені історичні назви “Новоросія”, “Малоросія” і “губернія”.