Головна Новини Новопризначеного прокурора Тернопільщини попросили піти з посади

Новопризначеного прокурора Тернопільщини попросили піти з посади

Найкоротше в історії прокуратури Тернопільщини призначення та звільнення. Тільки 14 вересня 30-річного Миколу Петришина призначили прокурором Тернопільської області, а сьогодні 16 вересня Петришина попросили піти з посади.

Сьогодні, 16 вересня, у Києві відбулося засідання дисциплінарної комісії Генеральної прокуратури України, пишуть Тернополяни

На засіданні йшлося про нещодавний скандал із призначенням прокурора Тернопільської області.

Нагадаємо, 14 вересня у Тернополі представили нового обласного прокурора 30-річного Миколу Петришина, в той же день у прокуратурі влаштували святкування даної події, більше того новоспечений прокурор заставляв своїх заступників присягати, що вони будуть йому вірними та мають виконувати усі його накази.

Петришину заперечив зампрокурора Олександр Божко, заявивши, що він собі дозволяє неприпустиме і прокурор має керуватись законом, а не вказівками.

На власній сторінці у Фейсбук депутат з Тернопільщини Ігор Василів повідомив, що під час засідання Верховної Ради розмовляв з Генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою про цей нездоровий потяг до тварин і до “забухати”. Ірина Венедіктова пообіцяла розібратися.

То ж на сьогодні Тернополянам стало відомо, що Микола Петришин більше не очолює прокуратуру Тернопільської області.

Офіційна причина звільнення за нашими даними – це непорозуміння з колегами, а неформальна – п’янка на робочому місці та невідповідна до посади прокурора області поведінка.