Головна Новини Новий телеканал “Тернопіль 1” з початком роботи привітав Митрополит Василій

Новий телеканал “Тернопіль 1” з початком роботи привітав Митрополит Василій

10 листопада кабельний телеканал «Тернопіль 1» розпочав роботу у Тернополі. З цього приводу відбувся урочистий захід, якому взяли участь велика кількість працівників ЗМІ, представників влади та гостей.

Від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) привітав керівництво та працівників телеканалу синкел у справах мирян о.-доктор Віталій Козак. Священнослужитель побажав реалізувати «скерованість на особу, бути глибокими, шукати складні відповіді на запитання».

Засновником телеканалу, який буде тісно інтегрований із соціальними мережами, став Юрій Фартушняк, відомий у Тернополі, як власним і керівник ПП «ТРО “Українська хвиля”» – тернопільської радіостанції «УХ-радіо».

Як повідомляє інфоресурс “Дитектор медіа”, формат телеканалу «Тернопіль 1» – інформаційно-розважальний. Заплановано 16,5 годин на добу програм власного виробництва. У програмній концепції переважатимуть інформаційно-аналітичні та публіцистичні передачі (9,5 годин на добу), розважальні передачі (3 години 40 хвилин на добу). Також будуть культурно-мистецькі (1 година 10 хвилин), науково-просвітницькі (40 хвилин), освітні (30 хвилин), релігійні (30 хвилин) і дитячі (5 хвилин) передачі, а також підбірка музичних творів (30 хвилин) і фільмопоказ (1 година 20 хвилин).

прес-служба архиєпархії