Головна Новини Новий рік сім’я підполковника тернопільської поліції Ігора Васьківа зустрічатиме у власній квартирі

Новий рік сім’я підполковника тернопільської поліції Ігора Васьківа зустрічатиме у власній квартирі

Шістнадцять років, відколи колишній військовий разом з родиною переїхали на Тернопілля, вони змушені були жити  в орендованих квартирах. Сім’я росла – народилося двійко синів, а батьки лише мріяли про власне житло. І цьогоріч бажане стало дійсністю: Головне управління Національної поліції Тернопільщини, де на посаді керівника вибухотехнічної служби працює Ігор Васьків, допомогло родині підполковника придбати власну квартиру.
-Я родом із Кам’янець-Подільського Хмельницької області,- розповідає про себе Ігор Васьків. З дитинства мріяв бути військовим. Під час строкової служби вступив та закінчив військовий виш за спеціальністю сапер, а далі продовжив службу у Збройних силах України. Будучи курсантом, зустрічався з дівчиною. Після одруження у 2002 році ми переїхали з Дніпропетровськоі області до Тернополя, де  я продовжив службу в органах внутрішніх справ.
До початку реформування правоохоронного відомства Ігор Васьків працював у вибухотехнічному відділі експертної  служби. Згодом очолив профільний підрозділ Головного управління Національної поліції. Дослужився до звання підполковник, та найбільшим своїм багатством вважає родину.
Дружина Марія і двоє синів Сергій та Антон – це той стимул, який додає снаги  у нелегкій службі, це опора і надійний тил. На початку 2015 року двічі  довелося їхати у тривалі відрядження тоді ще в зону проведення антитерористичної операції і виконувати чи не найбезпечнішу роботу з розмінування та знищення вибухових пристроїв, але Ігор знав, що вдома його з нетерпінням чекають.
За весь час служби я перебував на квартирному обліку, -каже підполковник. – І тільки нещодавно наша сім’я отримала у власність двокімнатну квартиру. На даний час тривають ремонтні роботи. Ми сподіваємося що Новий рік зустрінемо у власному помешканні.
Про інтер’єр житла дбає дружина. Марія згадує, що за 16 років  вони змінили три орендовані квартири.
-Але як кожна родина мріяли про власний затишний куточок, бо хочеться бути господинею у своєму домі. Ми чекали, надіялися і вірили, що в нашому житті станеться така подія. І дочекалися.
Радощам не було меж, що нарешті у них з братом буде своя власна кімната, яку вони вибирали самостійно, коли вперше прийшли до квартири, – тішиться молодший син Антон. Йому вже не терпиться подивитися, як виглядає помешкання, але  чекає того моменту, щоб зайти і там залишитися жити.
Дев’ятикласник Сергій стриманіший у своїх емоціях. Хлопець мріє, як і батько, стати поліцейським.
-Хому вступити на юридичний факультет, а далі піти служити в поліцію, щоб захищати людей, допомагати їм. Сподіваюся, за це отримуватиму гідну зарплату і, може, колись, як і батько, отримаю своє житло.
Над тим, аби втілювати мрії не лише майбутніх, а й діючих поліцейських керівництво МВС та Національної поліції вже з наступного року впроваджує нову  мотиваційну програму, яка  дозволить стимулювати поліцейських служити чесно і добросовісно. Програма передбачає  збільшення грошового забезпечення, компенсацію плати за оренду житла та головне – вирішення побутових питань правоохоронців.