Головна Новини Новий прокурор Тернопільщини зможе переглянути похоронені справи, впевнений Роман Заставний

Новий прокурор Тернопільщини зможе переглянути похоронені справи, впевнений Роман Заставний

Призначення прокурора не з нашого краю збільшить шанси області розкрити побільше гучних справ. Адже чужа людина здатна об’єктивніше оцінити ситуацію, краще розібратися зі справами, впевнений народний депутат від «Народного фронту» Роман Заставний.

«Прокурор з-за меж Тернопільщини, який подивиться на ситуацію, об’єктивно її оцінить – це хороший посил для Тернопільщини. Не можна сказати, що в органах прокуратури злочинці чи хабарники, є й фахові професійні люди. І спілкуючись з ними, бачу, що вони також хочуть гідності, адекватного відношення до себе, з повагою, як у всьому світі, та готові працювати чесно і справедливо, щоб змінити цю систему. І наш прокурор теж має таку можливість. Зараз ще рано давати якусь оцінку його діяльності. Треба почекати кілька місяців, ми побачимо по напрацюваннях, кадрових змінах, по справах, які будуть відкриті не на якогось на вчителя, який взяв кількасот грн., а як сказав Генеральний прокурор, аби себе проявити чи показати, що в державі відбуваються масштабні зміни, ми повинні ловити велику рибу. Ми побачимо, яка ця риба буде. Крім того, є доручення відпрацювати попередні справи, які були і тихо поховані в нетрях прокуратури. Спробувати звернутись до суду і зі старими та новими розслідуваннями», наголосив Роман Заставний.

 За його словами, лише тоді мешканці Тернопільщини зможуть побачити результати реформ, а держслужбовці зрозуміють, в якому напрямку їм слід працювати.