Головна Новини Новий прокурор приїхав до Тернополя на Рендж Ровері

Новий прокурор приїхав до Тернополя на Рендж Ровері

Новий прокурор Тернопільщини В’ячеслав Перч задекларував за 2015 рік дохід у розмірі майже 350 тисяч гривень.
Відповідно до декларації, він володіє джипом “Рендж Ровер”, а також має квартири у Києві та Чернівцях, пишуть “Наші гроші“.

Призначений 16 липня прокурором Тернопільської області В’ячеслав Перч не задекларував земельної ділянки дружини у Чернівецькій області. Про це свідчать дані декларації прокурора за 2015 рік та Держреєстру речових прав на нерухоме майно.

Згідно з даними декларації Перча за 2015 рік, на нову посаду прокурор прийшов із 0,12 га землі та квартирою на 50 кв м. Даних про цю квартиру у реєстрі нерухомості немає. Зате є запис про двокімнатну квартиру у Чернівцях загальною площею 38 кв м, яку Перчу подарували у 2006 році.

Щодо ділянки на 12 «соток», то йдеться про наділ у місті Вижниця Чернівецької області. У 2012 році дружина прокурора Ірина придбала маєток на 243 кв м, що розташований поряд з цією ділянкою. Площа наділу під будинком становить 0,1 га. Згідно з даними кадастрової карти, цей шмат землі зареєстрований на Ірину Перч, однак прокурор його не задекларував.

Червоним виділена ділянка площею 0,12 га, жовтим – 0,1 га. Остання не задекларована:

Також дружині Перча належить трикімнатна квартира площею 81 кв м у Києві на вул. Бульварно-Кудрявській (кол. вул. Воровського), придбана у 2011 році.

Їздить прокурор на позашляховику Land Rover Range Rover 2011 року випуску, який придбав, як вказано у декларації, за 148 тис. грн. Разом з тим, на ринку вартість вживаного Land Rover Range Rover 2011 року коливається від 900 тис. грн до 1,4 млн грн.

У 2015 році прокурор задекларував 384 тис. грн доходу, де заробітна плата – 308 тис. грн, інші доходи – 76 тис. грн. Дружина Перча упродовж року жодних надходжень не мала. На полях щодо витрат на утримання майна прокурор поставив прочерки.

Нагадаємо, В’ячеслав Перч працює в органах прокуратури з 1992 року. До призначення прокурором Тернопільської області очолював управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях центрального апарату Генпрокуратури.