Головна Новини Новий гастрономічний рекорд встановили у Тернополі (фото)

Новий гастрономічний рекорд встановили у Тернополі (фото)

Новий гастрономічний рекорд встановили у Тернополі 6 травня: виготовили найдовшу в Україні ковбасу. Напівфабрикат мисливської ковбаски «Кабаноссі» привезли на Театральний майдан у другій половині дня. Відбувалася подія в рамках проведення в місті першого фестивалю локальної їжі та культури «Тернопільська брама». Представники Національного реєстру рекордів України зафіксували та оголосили розмір рекордно довгої ковбаси – 547 метрів і 8 сантиметрів. Після цього м’ясний виріб розігріли на мангалі та роздали відвідувачам фестивалю.

Технологи та механіки Тернопільського м’ясокомбінату для встановлення рекорду придумали спеціальну конструкцію – довгий металевий барабан, на який й була намотана майже готова ковбаса. Довжина барабану – понад три метри. На нього вмістилося 197 з половиною кілець, окружність одного кільця становила 2 метри 77 сантиметрів. Сама ковбаска в діаметрі близько двох сантиметрів. Вага ковбаси, як повідомила Лана Вєтрова, керівник Національного реєстру рекордів України, склала 247 кілограмів. Над приготуванням виробу працювало вісім осіб чотири години.

«Спочатку було важко готувати, – розповіла Любов Козіцька, технолог Тернопільського м’ясокомбінату. – Коли почали наповнювати, а це натуральна оболонка і вона нам трохи рвалася, але потім процес налагодився. Це ковбаса вищого гатунку зі свинини та яловичини зі спеціями у баранячій череві. Працювало над нею 8 осіб чотири години. Я працюю на м’ясокомбінаті із 1986 року, і це вперше нам довелося готувати такий виріб. Думаю наступного року ми встановимо інший рекорд.».

Розмір тернопільської ковбаси побив рекорд встановлений у 2014-му році у Черкасах. Тоді була виготовлена домашня ковбаса завдовжки 345 метрів. Тепер першість у номінації «Найдовша ковбаса» перейшла до Тернополя. Загалом, в Україна є різні рекорди пов’язані з ковбасою: найважча, найширша, найбільшого діаметру, найшвидше приготовлена тощо.