Головна Новини Нова сміттєва диверсія львів’ян на Тернопіллі

Нова сміттєва диверсія львів’ян на Тернопіллі

Львів’яни знову скинули сміття в Тернопільській області. Як повідомляють у прес-службі Державної екологічної інспекції в Тернопільській області цього разу сміття висипали поблизу села Беримівці Зборівського району. Екологи продемонстрували фото і докази львівського «походження» сміття. Зокрема, серед відходів помічено свіжий чек за послуги львівського ресторану “Кебаб Шеф” та товарно-транспортну накладну, зареєстровану в Львові.

Депутатський сміттєвий саботаж

У листопаді 2016 року, коли дві величезні купи львівського сміття виявили біля села Малашівці, міський голова Тернополя Сергій Надал ініціював відкрите звернення до всіх міських, селищних та сільських голів Львівщини з вимогою припинити практику несанкціонованого скидування сміття на території Тернопільської області, принести офіційні вибачення та компенсувати завдані збитки громадам, де таке сміття було виявлено. Однак більшість депутатів так і не спромоглись підписати це звернення. Є лише підписи фракції ВО «Свобода», секретаря міської ради та декількох депутатів.

 

Схоже, що депутати у міській та обласній раді перетворилися на львівське «сміттєве лобі». Залишається сподіватися лише на мудрість керівництва області та Тернополя. Якщо не домогтися покарання за незаконне скидування львівського сміття, Тернопільщина, як найближча до Львівщини, область має всі шанси перетворитися на головний відстійник львівського сміття. А сміттєвози зі Львова, які зараз мандрують всієї Україною будуть скидати сміття не на Полтавщині, Київщині чи Рівненщині. Сьогодні львівське сміття виявили біля Фастова (Київська область)

Це ближче, дешевше та, що найважливіше, безкарно!

Як треба боротися зі «сміттям Садового»: приклад Рівненщини

Як треба боротися зі сміттям Садового показує влада Рівненської області. На останній сесії депутати Рівненської обласної ради прийняли звернення до міського голови Львова Андрія Садового, Кабінету Міністрів України та Генеральної прокуратури України щодо припинення вивезення твердих побутових відходів із міста Львів на територію Рівненської області. Наслідком цього звернення стало відкриття кримінального провадження за фактом таких незаконних дій.

Джерело: Файне місто