Головна Новини Нова об’їзна Тернополя з’єднає дві міжнародні траси і розвантажить міські вулиці

Нова об’їзна Тернополя з’єднає дві міжнародні траси і розвантажить міські вулиці

Укравтодор оголосив про наміри збудувати до кінця 2017 року Східну об’їзну дорогу Тернополя.

Амбітний проект коштуватиме близько 20 мільйонів євро. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області сподівається отримати на неї кредит від Європейського Інвестиційного банку та виграти європейський грант.

Здавалося б, навіщо витрачати багато коштів на будівництво нової дороги, коли є старі? Втім, вже десятки років Тернопіль страждає від безкінечного потоку транзитного транспорту, який рухається вулицями 15 квітня, Протасевича, Будного, тощо. І для водіїв це проблема: місцевим завдає клопоту насичений трафік, а далекобійники мусять вже майже рік їздити манівцями через аварійність Гаївського мосту.

 

Східна об’їзна дорога Тернополя довжиною 8,5 кілометри дозволить рухатися з Львівської, Кременецької та Підволочиської траси, не в’їжджаючи у місто. Вона з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці.

«Згідно задуму дорожників, нова об’їзна з’єднає дві міжнародні траси М-12 і М-19. Також вона стане частиною транснаціонального коридору , котрий пролягатиме між польськими портовими містами Гдиня та Гданськ і українськими – Одеса і Миколаїв», – пояснює начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик.