Головна Новини “Не одягав і одягати не буде”: на Тернопільщині підприємицю оштрафували на 17...

“Не одягав і одягати не буде”: на Тернопільщині підприємицю оштрафували на 17 тис. грн через чоловіка антивакцинатора

маска

У м. Борщів Тернопільської області суд на 17 тис. грн оштрафував бізнесменку, бо її чоловік, який торгує в магазині жінки, категорично відмовився вдягати маску. 

Про це йдеться у рішенні Борщівського райсуду, повідомляють Тернопільські події. 

Під час розгляду справи жінка вину у вчиненому не визнала, при цьому пояснила, що вона була в приміщенні магазин, де здійснює підприємницьку діяльність.

На той момент, коли в приміщення зайшли працівники поліції обслуговувала покупця. Проте, захисна маска у неї не була розташована так, щоб закрити ніс та рот. Так, вчинила, бо через стан здоров`я, з маскою на лиці важко дихати. Але, після того,як зайшли працівники поліції, маску оділа таким чином, щоб вона закривала ніс та рот. У покупця, якого обслуговувала маска теж була відсутня.

“Поряд з тим, зазначила, що протокол відносно неї складений не у законний спосіб і вона не може бути притягнена до адміністративної відповідальності у зв`язку з відсутністю події адміністративного правопорушення. Крім того вважає, що постанова КМУ є підзаконним актом, яка звужує права та свободи громадян, суперечить нормам Конституції України та законам України, а поліцейські виконують незаконні вказівки, викладені у постанові КМУ №1236”, – йдеться у судовому рішенні. 

Проте притензії в слідства були до чоловіка бізнесменки, який теж торгує в їхньму магазині. Суд встановив, що під час зауваження продавцю – чоловіку власниці магазину, що він порушує правила карантину, а саме здійснює обслуговування покупця без захисної маски, він заявив, що він нічого не порушує, карантину не має, закону про карантин також не має, а постанова КМУ є незаконною, та такою, що порушує його конституційні права.

“Весь цей час продавець знаходиться без захисної маски і одягнути таку відмовляється, мотивуючи тим, що ніколи не одягав і одягати не буде. На вимогу працівників поліції надати документи, що посвідчують його особу, законність перебування в магазині та здійснення торгівлі, чоловік категорично відмовилась, мотивуючи свою поведінку тим, що працівники поліції діють не у відповідності до своїх повноважень”, – вказано у постанові. 

Суд визнав підприємницю винною та оштрафував на 17 тис. грн.