Головна Новини “Не мав наміру вбивати”: підозрюваний у вбивстві Петра Гоцка розповів свою версію...

“Не мав наміру вбивати”: підозрюваний у вбивстві Петра Гоцка розповів свою версію конфлікту

В ніч з 30 на 31 травня у Тернополі біля супермаркету АТБ сталося вбивство. 25-річного Петра Гоцка кількома ударами вбив інший, 27 річних хлопець. Вчора 1 червня його взяли під варту на 60 діб. У нього є своя версія подій які сталися того злощасного ранку.

Підозрюваний у вбивстві Павла, 27-річний Михайло запевняє, не мав наміру вбивати – лише захищався і штовхнув хлопця. Коли ж той впав, намагався допомоги та привести його до свідомості. Пояснив молодик й те, чому разом зі своїми друзями покинули місце події. Мовляв, гадали, що хлопець просто знепритомнів і вже за деякий час отямиться. Та, на жаль, Павло більше не підвівся.

“Словесний конфлікт, який виник між нами, переріс в бійку. Потерпілий вдарив мого друга та мене. Я відштовхнув його, а потім побіг розбороняти інших хлопців. Потім я побачив, що потерпілий лежав на землі. Мій друг намагався надати йому допомогу. Потім конфлікт продовжився і друг потерпілого з ноги хотів вдарити мого друга, який надавав допомогу, і випадково вдарив Павла. Ми вживали алкоголь тоді, але ми були повністю адекватні”, – каже підозрюваний.

Розповів про події тієї злощасної ночі й друг Павла Роман, за якого і заступився загиблий. За словами хлопця, в нічному клубі вони не були. Просто зайшли за продуктами в цілодобовий супермаркет АТБ, який розташований поруч. При виході зустрілися з компанією з п’яти незнайомих хлопців. У Романа з вуха випав безпровідний навушник. Він нагнувся підібрати його. А ті хлопці почали сміятися з нього і ображати. Павло заступився за друга і почалася бійка, пише Файне місто.

Під час засідання прокурор просив взяти підозрюваного під варту на 60 діб без можливості внесення застави. Адвокат та підозрюваний просили домашній арешт. Заслухавши матеріали справи, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без можливості внести заставу. Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному суді у встановлений законом термін.

Родичі покійного Павла не згодні з тим, що справу перекваліфікували з умисного вбивства на умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Кажуть, що підозрюваний навмисно бив сина в область голови, що очевидно могло привести до каліцтва і смерті.