Головна Новини Екоінженер пропонує виготовити екотуалети для Кременця

Екоінженер пропонує виготовити екотуалети для Кременця

Через соціальну мережу до кременчан звернувся екоінженер та коваль Богдан Попов із пропозицією обговорити чи бажають краяни аби по туристичних об’єктах міста розмістили екотуалети, пише kremenets.city

Сам чоловік еколог за фахом. Киянин, та наразі мешкає на Закарпатті. Працює консультантом та експертом по екосанітарії і вже тривалий період займається розробкою та будуванням екологічних очисних споруд для стічних вод.

Богдан Попов
Богдан зазначає, що вже працював колись у Кременці, тож йому імпонує наше місто, а тому має намір зробити його кращим. А ще Богдан Попов, колега знайомого кременчанам волонтера із Німеччини Мартіна Ройтера, котрий чимало вже зробив для міста та його мешканців.

«Ми зустрілились з Мартіном Ройтером і хочемо зробити так, аби в Кременці були справжні, комфортні екотуалети і розпочати з Бони. Кременець знаю добре і дуже люблю, бо колись працював там тривалий час у монастирі і зробив на його прикладі справжнє холістичне екологічне планування його системи та території, що на даний час я вважаю одним з найкращих прикладів практичного втілення пермакультури. Це також оформлено у вигляді моєї магістреської роботи по екології, яку можна почитати якщо кому цікаво».

“Ми зустрілились Мартіном Ройтером і хочемо зробити так, аби в Кременці були справжні, комфортні екотуалети і розпочати з Бони. Кременець знаю добре і дуже люблю”
Богдан пропонує винести це питання на обговорення. «Так або інакше, давайте подумаємо разом, як нам зробити такі туалети, бо це буде однозначно добре», – написав він у Facebook.

Спеціально для Kremenets.City Богдан повідомив, що вбачає за собою роль технічного виконавця. Виготовлення проекту, виконання або нагляд за виконанням. Готовий і презентувати цю тему, якщо це потрібно. «Я бачу ці екотуалети, як приклад екологічноої освіти та демонстрації основних принципів екосанітарії», – зазначив Богдан Попов. Додав, що вже має досвід із будівництва таких туалетів, котрі успішно функціонують.

Орієнтовна вартість ековбиральні з дерев’яної конструкції від 600 до 800 євро каже майстер.