Головна Новини “Не думаю, що Бьо спеціально розлив воду”: Підручний про участь та падіння...

“Не думаю, що Бьо спеціально розлив воду”: Підручний про участь та падіння у шоу-гонці у Вісбадені

Ексклюзивний коментар капітана чоловічої збірної України Суспільне Спорт.

Дмитро Підручний став одним із двох представників збірної України, що взяли участь у шоу-гонці, яка пройшла у німецькому Вісбадені. Підручний фінішував у топ-5 гонки, програвши переможцеві Йоганнесу Бьо 42.2 секунди.

Шоу-гонка у Вісбадені, окрім перемоги Бьо, запам’яталася також низкою падінь біатлоністів. Через падіння її не зміг закінчити інший норвежець Тарьєй Бьо, який із побитими колінами та саднами на інших частинах тіла вирішив достроково припинити у ній участь.

Не обійшлася без падіння гонка у Вісбадені і для українця Дмитра Підручного. При виході на останнє коло Підручного дезорієнтував німець Роман Реєс, через що український біатлоніст упав на асфальт.

Після гонки Дмитро Підручний дав ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому поділився емоціями від участі у ній, а також майбутніми планами команди.

Одразу після виступу капітан збірної України приїхав додому в Тернопіль. І зазначив, що хотів би, щоб схожі гонки проводилися і в його рідному місці.

  • Про шоу-гонку у Вісбадені

“Ця гонка стала підсумком збору в австрійському Обертіліасі, можна так сказати, контрольний старт. Дуже класно, що вдалося провести його поруч з такими класними спортменами. Навіть не те, що серед сильних, а найкращих. Коли береш уперше участь в такому старті, то важко ставити якісь завдання. Налаштовувався на хороший результат, на стрільбу. Хотів нав‘язати боротьбу – дещо вийшло, а дещо ні. Але отримав хороший досвід і те, що вдалося постартувати з топовими спортсменами, показало, на якому рівні зараз і над чим варто працювати далі”.

  • Про падіння під час змагань

“Я не думаю, що Йоганнес Бьо спеціально розлив воду, він не думав, що після того хтось буде там падати. Але так сталося, що впав переді мною Реєс, я може і не впав би, якби він не лежав попереду. Мені не було куди подітися – я або в нього, або раніше падати. Так і зробив, але все рівно трохи його зачепив.

  • Призові за виступ у Вісбадені

“Чесно, я точних сум не знаю, і поки не знаю, скільки заробив – десь найближчими днями мені мають скинути цю інформацію. Тому що лист з контрактом та переліком сум якось до мене не дійшов. Але якщо не помиляюсь, минулого року за участь було чи 1000, чи 1500 євро. А там вже далі залежить від місця, яке ти посядеш. Тому поки не можу назвати точної цифри, бо ще не маю того листа”.

  • Про плани провести літні змагання в Тернополі

“Я думаю, що можна було б провести і в нас щось подібне. Але в нас єдиний мінус, в місті не можна поставити бойові установки і стріляти зі зброї, яку зазвичай використовуємо ми. В нас такі закони, що навіть у разі встановлення брустера і всіляких обмежень за всіма правилами безпеки, якщо за стрільбищем є будинки, ти не можеш стріляти і все. Тимчасове стрільбище не підходить, має бути воно сертифіковане за всіма правилами. Тому в Європі це простіше провести і як всі бачили, багато вболівальників було з трансляцією по всьому світу”.

“Думаю, в цей період, коли до наступного сезону ще далеко, а попередній вже давно прийшов – люди скучили за біатлоном і такі літні шоу-гонки набувають великої популярності. А минулого року в Тернополі ми планували проводити навіть не з бойовою зброєю, а з пневматикою. Це звичайно, можливо, не таке видовище було б, але для наших вболівальників хороша шоу-програма і всім би сподобалось.

  • Найближчі плани чоловічої збірної України

“Зараз у нас завершується збір в Обертіліасі. Ми не були вдома довгий період, близько 50 днів, не були в Україні. Навіть на відновлюючому зборі в Італії, між Пасо Лавацце та Обертіліахом, ми не відпочивали, а підтримували форму. Там також тренувалися. Було кілька днів без навантажень, але в основному тренувалися і хорошу роботу там робили. Після довгого такого 50-денного збору хочеться трохи відпочити. Зараз до 2 вересня, якщо не помиляюся, ми вдома, а вже потім збір в Обергофі (Німеччина). Після нього запланований у нас чемпіонат України в Чернігові. Поки що, такі зараз плани”.

  • Про чемпіонат світу з літнього біатлону

“Наскільки я знаю, Юрай Санітра не планував у своїй програмі нашої участі в цьому чемпіонаті світу. Зараз ламати підготовку і підводити себе до цих змагань, потім це може погано вплинути на подальшу підготовку до сезону. Але якщо б чемпіонат світу потрапляв би до наших планів і це було так само, як Вісбаден, наприкінці збору, щоб можна було нормально до нього підготуватись, то я був би не проти там стартувати. Це хороший досвід – змагання зі спортсменами високого рівня, щоб перевірити себе, відчути змагальний ефект і в фізичному, й психологічному плані”.

“Але так було заплановано раніше, і тому ламати програму було безглуздо. Зараз з дому їхати на чемпіонат світу неготовим і не відпочивати не варіант. Адже виконали дуже велику, хорошу роботу на зборах цих. Тому потрібна, як фізична, так і психологічна перезарядка”.