Головна Новини Не допустити провокацій з боку «русского міра» закликає голова ТОДА Степан Барна

Не допустити провокацій з боку «русского міра» закликає голова ТОДА Степан Барна

Напередодні 9 травня з відкритих джерел стало відомо про можливе проведення невідомими флешмобу, приуроченого Дню перемоги. Організатори збираються у Тернополі на вул. Генерала Шухевича в районі Старого парку та Алеї Слави. Орієнтовний час з 11.00 до 12.00 год.

Під час цієї акції можливе використання заборонених символів та пропагування «русского міра».

«Звертаюся до правоохоронних органів та силових структур (відповідні письмові звернення уже направив) перевірити дану інформацію, вжити всіх необхідних захобів та забезпечити громадський порядок і недопущення будь-яких можливих провокацій. Ніхто не має права, а особливо наш північний сусід, ділити українців!», – наголосив голова облержадміністрації.

Він акцентував, що закон про декомунізацію, ухвалений українською Верховною Радою у 2015-ому – не про відречення від минулого. Він про віддалення від російського шовінізму та тоталітаризму. «І це потрібно було зробити набагато швидше, – вважає Степан Барна. – Бо саме ця нагла русифікація призвела до того, що в нас анексували Крим, що триває війна на Донбасі. І поряд з жертвами нашого народу у Другій світовій війні, пам’ять яких ми вшановуємо 8 травня, додалася зараз пам’ять про тисячі загиблих внаслідок російської агресії. Тернопільщина втратила понад 90 своїх Героїв. Ще шість Героїв Небесної Сотні ми втратили на Майдані…».

«Тому, – зазначив він, – у День пам’яті та примирення 8 травня ми солідарні зі всіма країнами антигітлерівської коаліції, основний меседж якого «Ніколи знову…».