Головна Новини Не вистачає коштів: стало відомо, чому у Чорткові призупинили будівництво меморіалу воїнам...

Не вистачає коштів: стало відомо, чому у Чорткові призупинили будівництво меморіалу воїнам УГА

На будівництво меморіалу воїнам Української Галицької Армії на Тернопільщині не вистачає 13 мільйонів гривень, – повідомили Суспільному Тернопіль в Чортківській міській раді.

«У цьому році роботи коштом коштів місцевого бюджету проводитися не будуть. Не місто проводило тендер. Не місто є замовником цих робіт, на жаль. Всі обіцяли, приймали рішення, оголошували тендери на рівні трьох областей і держави. У підсумку нас залишили сам на сам з цим проєктом. Гроші перерозподілили», – зазначив голова Чортківської ОТГ Володимир Шматько.

 Суспільне Тернопіль

Керівник обласного управління капітального будівництва Віктор Кузяк розповів, що проєкт меморіалу був затверджений у 2009-му році, впродовж десяти років його корегували:

«У процесі будівництва, коли рили котлован, наткнулися на поховання. Відкрили кримінальну справу. Підрядна організація розірвала договір в односторонньому порядку. Замовником проєкту є Чортківська міська рада, тому вона і має його виконати».

 Суспільне Тернопіль

Речник Нацполіції області Сергій Крета розповів, що після перепоховання останків кримінальне провадження закрили, відтак будівництво меморіалу можна продовжувати.

 Суспільне Тернопіль

Рішення про виділення трьох мільйонів гривень з обласного бюджету в 2019-му році на будівництво меморіалу обласна рада прийняла у грудні 2018-го.

За словами голови бюджетної комісії облради Сергія Швеця, таку ж суму виділили з Львівського обласного бюджету та 809 тисяч гривень – з Чортківського районного бюджету:

«У зв’язку з тим, що обласним управлінням капітального будівництва обласної державної адміністрації невчасно було виконано проєктно-кошторисну документацію, ці кошти повернули в обласний бюджет і перерозподілили».

 Суспільне Тернопіль