Головна Новини Нетверезий водій, що пропонував хабара поліцейському понесе відповідальність

Нетверезий водій, що пропонував хабара поліцейському понесе відповідальність

Тернопільською  місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво і підтримувалось обвинувачення  у кримінальному провадженні за ч.1 ст.369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує будь-якої дії з використанням службового становища).

   Встановлено, що  у серпні цього року мешканець районного центру, запропонував службовій особі органів Національної поліції України неправомірну вигоду в розмірі 700 грн  за не складання стосовно нього протоколу про вчинення адміністративного правопорушення та повернення водійського посвідчення. Поліцейські зупинили водія автомобіля ВАЗ на вул. Поліській у м.Тернополі 27.08.2019 р. з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Поки правоохоронці складали адміністративний протокол на порушника ПДР, останній підкинув гроші у службовий автомобіль поліцейських і вимагав, щоб патрульні повернули йому за це посвідчення водія.
За результатами судового розгляду кримінального провадження винну особу притягнуто до кримінальної відповідальності та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян .
  Прес-служба прокуратури Тернопільської області