Головна Новини Не стало відомого хірурга Михайла Юхимовича Ничитайла

Не стало відомого хірурга Михайла Юхимовича Ничитайла

Сьогодні перестало битися серце відомого науковця, хірурга Михайла Юхимовича Ничитайла.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ТНМУ імені Івана Горбачевського.

“Ректорат, професорсько-викладацький, трудовий та студентський колективи Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського і Асоціація хірургів Тернопільщини висловлюють глибокі співчуття з приводу важкої втрати – українського хірурга, професора, доктора медичних наук, заслуженого лікаря України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України Михайла Юхимовича Ничитайла.

Він належав до когорти людей, які були переповнені енергією, не зупинялися на досягнутому й постійно випробували свої можливості, а завдяки його таланту тисячі пацієнтів отримали можливість бути здоровими і радіти життю. Михайло Юхимович був автором 572 наукових праць з хірургії, в тому числі 16 монографій, 5 підручників, 42 авторських свідоцтв та патентів на винаходи. Він підготував 22 докторів та 23 кандидатів медичних наук.

Напрямками його наукових досліджень були лапароскопічна хірургія; хірургія та онкологія підшлункової залози, печінки, жовчних шляхів, хірургія нейроендокринних пухлин, хірургічна інфекція.

У ці скорботні дні розділяємо невимовний сум і тугу з його близькими і рідними, а також колегами. Світлий, добрий спомин про Михайла Юхимовича назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив і поважав. Ми згадуємо його як мудрого науковця, який відкривав всім невичерпну силу знань. Його внесок у розвиток української медичної науки і медичної галузі є неоціненним.

У скорботі низько схиляємо голову та молимося за упокій його душі. Вічная пам’ять!”, – йдеться у повідомленні.