Головна Новини Нерукотворний Образ, який Ігор Гуда привіз на Тернопільщину, відвідали сотні тисяч паломників

Нерукотворний Образ, який Ігор Гуда привіз на Тернопільщину, відвідали сотні тисяч паломників

За всю історію Тернополя такого ще не було. Прочани з усієї України приїжджають у наше місто, годинами вистоюючи у цілодобовій кілометровій черзі до Нерукотворного Образу Ісуса Христа. Понад 200 тисяч християн уже приклонились до унікальної святині з Ватикану.
З Благословення папи Франциска, Митрополита, Архієпископа Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, за підтримки засновника благодійного фонду «Твори добро» Ігоря Гуди Нерукотворний Образ перебуває на Тернопільщині до 22-го лютого. Нагадаємо, унікальна реліквія втретє за всю історію християнства залишила стіни Ватикану.
Глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук, який перебував з візитом на Тернопільщині зазначив, що Нерукотворний Спас – це один з унікальних духовних скарбів, який відіграє важливу роль у житті християн.
“Це є матеріальний свідок життя Ісуса Христа. Згідно передання – це хустина, яку сам Ісус Христос приклав до свого обличчя, відіслав царю едесському і тим самим його оздоровив. Коли людина приходить з Вірою і бачить цей Нерукотворний Образ, не намальований людиною, вона може пережити зустріч з живим Богом – наголосив Блаженніший Святослав Шевчук.
Нагадаємо, шлях святині до України розпочався 8-го лютого. Саме тоді делегація у складі ректора Зарваницького Марійського Духовного Центру, протоієрея Володимир Фірмана, вікарія Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отця Романа Дутчака, засновника благодійного фонду «Твори Добро» Ігоря Гуди з дружиною Наталею, семінариста Української Папської Великої семінарії у Римі брата Романа Демуша була присутня у Ватикані на процедурі відправки ікони Нерукотворного Образу до України. З Ватикану святиню літаком привезли у Київ, а уже звідти – на Тернопільщину.
Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк закликав усіх християн, молячись до Чудотворного Образу, просити у Господа миру для України. Під час богослужіння Архієпископ подякував благодійникам, які долучились до приїзду святині на Тернопільщину. “Хочу скласти вдячність в особливіший спосіб пану Ігорю Гуді і його дружині Наталі. Пан Ігор є президентом благодійного фонду «Твори добро». За його підтримки та сприяння, в нас на Тернопільщині перебуває ця рідкісна ікона. Вона перебуває, щоб ми могли молитись перед нею за Україну, за мир, а найбільше, щоб ця ікона зворушила серця нашого народу і наш народ став християнським правдивим народом.”
Засновник благодійного фонду «Твори добро» Ігор Гуда вважає, що цінність Нерукотворного Образу неможливо оцінити в матеріальному контексті, бо його духовне значення безмежно глибоке. Ігор Гуда складає подяку представникам духовенства за можливість долучитись до цієї свтої справи:
Його Високопреосвященству Кир Василію СЕМЕНЮКУ, Архиєпископу та Митрополиту Тернопільсько-Зборівському Української Греко-Католицької церкви;
Боголюбивому єпископу Кир Теодору МАРТИНЮКУ, Протосинкелу Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії; Протоієрею Володимиру ФІРМАНУ, Економу Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії; Протоієрею Марку СЕМИГЕНУ, Президенту товариства СВЯТА СОФІЯ; отцю Роману ДУТЧАКУ, судовому Вікарію Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії; Роману ДЕМУШУ, семінаристу Української Папської Колегії святого Йосафата