Головна Новини Нерукотворний Образ Христа, який привезе на Тернопільщину фонд Ігоря Гуди, буде відкритий...

Нерукотворний Образ Христа, який привезе на Тернопільщину фонд Ігоря Гуди, буде відкритий для огляду цілодобово. Графік

Унікальну християську святиню — Нерукотворний Образ Христа, який перебуватиме на Тернопільщині, приїдуть вшанувати з багатьох міст та сіл. Уже зараз зголосилось багато деканатів, тому склали спеціальний графік відвідування образу, на якому ще при житті Ісуса Христа залишився відбиток його обличчя.  Нагадаємо, ікону привезе на Тернопільщину фонд Ігоря Гуди «Твори добро».

Святиня, яка лише двічі покидала Ватикан, була у Львові та Франції, а в лютому прибуде в Марійський духовний центр Зарваницю, а також в Архикатедральний собор Тернополя.

На прес-конференції архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк зазначив, що черга до ікони буде єдина для всіх, у ній стоятимуть і священики, котрі мають високі чини, і парафіяни, і греко-католики, і православні.
Митрополит закликає не очікувати останнього дня, а прийти до Нерукотворного образу заздалегідь.  Багато молитись до ікони теж не вийде, адже на це не буде часу. Тож,  Митрополит каже, слід молитись вже в черзі. Поводитись біля ікони треба дуже обережно. Не радять чіпати образ руками, цілувати. Рекомендується взяти невеличку іконку із зображенням Нерукотворного образа і притулити до святині.
— Добре тою іконкою притулитися до тої великої ікони. Якщо навіть роблять копії ікон, то приставляють до оригіналу. Дехто схоче багато молитись, моліться вже тоді, коли стоїте в черзі, а прийшли до ікони, то можна сказати: «Ісусе, вітаю тебе, дай миру в країні», — розповідає Митрополит.
Ікону не дозволяють фотографувати і знімати на відео. Спалахи можуть дуже пошкодити унікальну святиню. Так, під час перебування у Франції образ затемнився через неправильне освітлення. Усіх краян просять поставитись з розумінням і зосередитись на молитві, адже відомо, що образ дарував паломникам зцілення.

Гуда
Фундатор благодійного фонду “Твори Добро” Ігор Гуда

Нагадаємо, з 12 по 22 лютого за підтримки Благодійного фонду Ігоря Гуди “Твори добро” на Тернопільщині перебуватиме чудотворна ікона Нерукотворного Образу Господа Нашого Ісуса Христа.

Графік паломництва деканатів
Паломництво до Зарваниці
12 лютого 13 лютого 14 лютого                          15 лютого
Зарваницький Козлівський Кам’янець -Подільський Мукулинецький
Теребовлянський Козівський Бережанський
Бучацька єпархія Бучацька єпархія Бучацька єпархія Бучацька єпархія

 

Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі

16 лютого 17 лютого 18 лютого 19 лютого 20 лютого 21 лютого 22 лютого
Збаразький Озернянський Підволочиський Зборівський В-Березовицьк. В-Бірківський В-Глибочанськ.
Залозецький Хмельницький
м. Тернопіль м. Тернопіль м. Тернопіль м. Тернопіль м. Тернопіль м. Тернопіль м. Тернопіль