Головна Новини Неприбуткові організації з Тернопільщини запрошують до участі у конкурсному проекті транскордонного співробітництва

Неприбуткові організації з Тернопільщини запрошують до участі у конкурсному проекті транскордонного співробітництва

1 серпня розпочався набір заявок на Другий конкурс проектів у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, яка фінансується Європейським Союзом та в рамках Європейського інструменту сусідства, оголошує конкурс проектів за тематичною ціллю – спадщина.

Серед пріоритетів – популяризація місцевої культури та історії; популяризація та збереження природної спадщини.

Конкурс відкрито для мікро-проектів, які реалізовуватимуться у регіонах, що входять до території програми та спрямовані передусім на не інвестиційну діяльність у сфері культурної та історичної спадщини прикордонного регіону, зміцнення культурних зв’язків і транскордонної співпраці у галузі культури, історії та охорони природи.

До подання заявок запрошуються неприбуткові організації (органи влади, громадські організації, бюджетні установи тощо).

Гранти надаватимуться на проведення культурних, мистецьких, освітніх та обміну досвідом заходів, збереження історичної та природної спадщини прикордонних територій, сприяння збереженню культурного різноманіття, підтримку національних меншин та розвиток місцевих  громад, а також різноманітні заходи, пов’язані із вказаною тематикою, які сприяють розвитку транскордонної співпраці.

 Територія Програми включає такі регіони:

Польща: Подляське, Любельське, Підкарпатське воєводства та Остроленцько-сєдлєцький субрегіон Мазовецького воєводства;

Білорусь: Гродненська, Брестська, Гомельська та Мінська (включаючи м. Мінськ) області;

Україна:  Львівська, Волинська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська, Івано-Франківська області.

 Сума гранту на проект може становити від 20 000 до 60 000 євро.

З бюджету програми на 2-й конкурс проектів виділено загалом 5,2 млн.євро.

Кінцевий термін подання проектних заявок на конкурс –  до 15 год. 31 жовтня 2018. Очікувана дата відбору проектів – червень 2019 року.

 Вимоги до мікропроектів:

Детальну інформацію про вимоги до проектів, правила та умови даного конкурсу проектів описано у конкурсних документах (Програмний Посібник для 2-го конкурсу проектів (проекти з малими бюджетами) разом із додатками до нього), можна завантажити тут: www.pbu2020.eu

Звертаємо Вашу увагу, що англійська версія документів є офіційною та має переважаючу силу перед робочими перекладами на інші мови, які розміщено на сайті Програми виключно з інформаційною метою.

Проектні заявки подаються англійською мовою за допомогою спеціальної комп’ютерної програми, яку необхідно завантажити з сайту Програми. Перед заповненням проектних заявок необхідно ознайомитися з інформацією, представленою у конкурсних документах.

Підтримка для потенційних заявників:

Інформація, документи та роз’яснення, розміщені на сайті Програми:

  • Інструкція заповнення проектної заявки
  • Робочі переклади пакету конкурсних документів на польську, російську та українську мови
  • Відповіді на найчастіші запитання про умови конкурсу
  • Презентації з семінарів

Письмові роз’яснення та відповіді на запитання:

  • Потенційні заявники можуть отримати письмові роз’яснення щодо умов конкурсу, надсилаючи свої запитання електронною поштою на адресу pbu@pbu2020.eu. Відповіді на запитання надаватимуться у терміни, встановлені правилами конкурсу (див. Посібник).

Семінари та індивідуальні консультації:

  • Семінари щодо умов конкурсу будуть проведені в період від 11 до 28 вересня 2018 р. у кожній із країн-учасниць Програми. Додаткова інформація щодо реєстрації – невдовзі на сайті Програми.
  • Індивідуальні консультації для потенційних заявників проводитимуться у жовтні. Реєстрація на консультації – у вересні.
  • Форум пошуку партнерів – 21-22 серпня 2018 р. у Бресті (Білорусь) проводиться 2-й Форум пошуку партнерів.
  • Джерело:  https://www.pbu2020.eu/ua/news/669