Головна Новини Незвичайні технічні розробки представили на Наукових пікніках у Тернополі (Відео)

Незвичайні технічні розробки представили на Наукових пікніках у Тернополі (Відео)

7 “Наукові пікніки” у Тернополі. Театральна площа на один день перетворилась на локацію дослідів, експериментів і неймовірних вражень. Школярі Артем та Денис на “Наукових пікніках” не вперше.

Хлопці розповідають, обожнюють досліди пов’язані з технікою та електронікою. Цьогоріч школярі не менш захоплені. Пробують сконструювати власні механізми. Близько півсотні тернопільських команд представили власні наукові досліди та експерименти. Тематики різні, це і біологія, хімія, фізика. В тому числі й незвичайні технічні розробки, повідомляє Т1

“Наукові пікніки” привертають увагу й наймолодших учасників. Для дошкільнят тут облаштували кілька дитячих зон. На “Наукових пікніках” тернопільські підприємці та студенти представили власні розробки електровелосипедів. Крім того, гості пікніків змогли оглянути електромобіль “Тесла”.

Загалом на захід запрошували усіх тернополян, хто хотів продемонструвати явища руху. Адже це головна тема цьогорічних пікніків. “Пікніки для нас дуже особливі. Минулого року була тема “Вода”. А цього проводимо їх в темі “Рух”. Адже рух є у всьому, і у біологічних, і у хімічних явищах”, каже організатор “Наукових пікніків” Христина Білінська.

Підтримали захід і місцеві громадські організації. Активісти переконані, що це чудова можливість показати дітям, що наука може бути не нудною. А дорослі ж в свою чергу мають зрозуміти, наскільки важливим є залучення дітей до експериментів. На “Наукові пікніки” приїхало більше півсотні представників з інших міст, щоб перейняти успішний досвід проведення таких заходів. У Тернопіль завітала і представниця Варшавського Центру Науки “Коперника”. Тож наукові пікніки з кожним роком привертають усе більше уваги.

Тетяна Муран, Віталій Куземко, Паво Верхолюк, Т1 Новини.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7T0DYARS6jA&w=560&h=315]